HIRDETŐ

Forrás: Canva

Jázmin Rizs

Puha és illatos, érdemes kipróbálni ezt a hagyományos rizs receptet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csésze jázmin rizs Hozzáadott
  • 312 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Mosd meg a rizst hideg vízzel, amíg a víz áttetsző nem lesz. Szűrd le a vizet.

2. Lépés

Tedd a rizst egy lábasba, majd öntsd rá a vizet. Addozzá a sót és keverd át alaposan.

3. Lépés

Fedd le a lábast, majd tedd a tűzhelyre közepes lángon. Hagyd felforrni, majd csökkentsd a lángot alacsonyra.

4. Lépés

Főzd a rizst lefedve 15-20 percig, vagy amíg a rizsszemek megpuhulnak és a víz elpárolog.

5. Lépés

Ha a rizs elkészült, vedd le a lábast a tűzhelyről, és hagyd állni 5 percig lefedve. Ezalatt a felesleges gőz kicsit lecsendesedik, és a rizs megáll.

6. Lépés

Végezetül óvatosan keverd át a rizst egy villával, hogy levegős és lazább legyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új