HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/iZsrPqmrlex_5_imBG9a/e1ac830a950b27723680bcd8dcee8d.jpg)
Forrás: Canva
Jázmin Rizs
Puha és illatos, érdemes kipróbálni ezt a hagyományos rizs receptet!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 Csésze jázmin rizs
- 31⁄2 Csésze víz
- 1 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Mosd meg a rizst hideg vízzel, amíg a víz áttetsző nem lesz. Szűrd le a vizet.
2. Lépés
Tedd a rizst egy lábasba, majd öntsd rá a vizet. Addozzá a sót és keverd át alaposan.
3. Lépés
Fedd le a lábast, majd tedd a tűzhelyre közepes lángon. Hagyd felforrni, majd csökkentsd a lángot alacsonyra.
4. Lépés
Főzd a rizst lefedve 15-20 percig, vagy amíg a rizsszemek megpuhulnak és a víz elpárolog.
5. Lépés
Ha a rizs elkészült, vedd le a lábast a tűzhelyről, és hagyd állni 5 percig lefedve. Ezalatt a felesleges gőz kicsit lecsendesedik, és a rizs megáll.
6. Lépés
Végezetül óvatosan keverd át a rizst egy villával, hogy levegős és lazább legyen.