HIRDETŐ

Forrás: ArtStudio Images from Canva

Juharleveles leveles tészta fonat pekándióval

Könnyen elkészíthető és hihetetlenül finom, a juharleveles leveles tésztafonat pekándióval egy olyan desszert, amelyet már sokszor készítettem szeretteimnek. A karamelltől illatos, a pekándió kesernyés íze és a leveles tészta könnyedsége miatt nehéz ellenállni neki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 csomagolás leveles tészta Hozzáadott
  • 12 szemüveg Pekándió dió Hozzáadott
  • 12 szemüveg juharszirup Hozzáadott
  • 1 darab Tojás Hozzáadott
  • 2 kanalak vaj Hozzáadott
  • 2 kanalak cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőt 190ºC-ra előmelegítem. A pekándió fehérítése egyszerű módja annak, hogy kiemeljük az ízét, ezért szétterítem őket egy tepsiben, és kb. 5 percre beteszem az előmelegített sütőbe. Ezután a dió készen áll a további előkészítésre.

2. Lépés

Közben egy serpenyőben megolvasztom a vajat, és hozzáadom a juharszirupot, a cukrot, a fahéjat és egy csipet sót. Mindent együtt főzök közepes lángon, amíg a cukor feloldódik, és a hozzávalók összeállnak.

3. Lépés

Ezután a leveles tésztát lisztezett deszkára terítem, és óvatosan feltekerem. Az így kapott mártással megkenem, kb. 1 cm-es szélességet hagyva.

4. Lépés

A tésztát megszórom pekándióval, félbehajtom, és felváltva vágom mindkét oldalát, hogy fonatot alkosson.

5. Lépés

Amikor a fonatot sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, ügyelek arra, hogy megőrizze a formáját. Hogy a fonat fényes és aranyszínű legyen, megkenem felvert tojással.

6. Lépés

Beteszem a fonatot a sütőbe, és kb. 20-25 percig sütöm, amíg aranyszínű lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új