HIRDETŐ
Forrás: Promor from Getty Images
Kacsa narancsban
Hagyományos ízletes étel finom narancs ízzel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Kacsa
- 1 darab Kachna
- 4 Kanálok lard
- 2 kanalak Só
Marinade
- 2 db narancs
- 100 ml narancslé
- 2 Kanálok Méz
HIRDETŐ
Eljárás
210 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Mossa le a kacsát és szárítsa meg papírtörlővel.
2. Lépés
Dörzsölje be a kacsát sóval és zsírral, győződjön meg róla, hogy a zsír egyenletesen el van oszlatva.
3. Lépés
Helyezze a kacsát a rácsra a tepsie felett, és süssön 30 percig.
4. Lépés
Készítsen marinádot a narancslé, a méz és a narancs szeletek összekeverésével.
5. Lépés
30 perc sütés után kenje meg a kacsát a marináddal, és süsse tovább másfél órán keresztül, közben minden 15 percben kenje meg a kacsát a marináddal.
6. Lépés
A kacsa akkor kész, amikor a bőre aranybarna és a hús finoman ropogós. Tálalja burgonyapürével és narancs szeletekkel.