HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Kaiserschmarrn, a bajor császármorzsa

Remélem élvezni fogod a receptet, és jó étvágyat kívánok hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 350 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 40 g vaj Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília cukor Hozzáadott
  • mazsola ízlés szerint Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a beállításunkat a hozzávalók előkészítésével. Ez hatalmas segítség lesz, hogy ne legyünk stresszesek a főzés közben és, hogy minden alkotóelem a kezünk ügyében legyen, amikor szükségünk van rájuk.

2. Lépés

Válasszuk szét a tojásokat, ügyelve arra, hogy könnyedén megtörhetnek, és nem szeretnénk, hogy a tojássárgája belekerüljön a tojásfehérjének a tartályába.

3. Lépés

Dolgozzuk össze a tojássárgáját a pudingporral, sóval és a tejjel. Dig mixerrel keverjük össze, nem kell teljesen simának lennie. Csepegtessük bele hozzá a mazsolát, mert így nem fogja megégetni a serpenyő alját.

4. Lépés

A másik edényben kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Nagyon fontos, hogy teljesen száraz legyen a keverőtartály, mert különben nem lesz habos. A másik fontos dolog az, hogy ne keverjük túl a tojásfehérjét, mert az túlságosan száraz lesz, így a sütemény struktúrája nem lesz tökéletes.

5. Lépés

Keverjük hozzá a tojásfehérjét a lisztes-tejes masszához és óvatosan vegyítjük össze az egészet.

6. Lépés

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a masszát és süssük 10 percig.

7. Lépés

Fordítsuk meg a palacsintát és süssük még 10 percig.

8. Lépés

Ebben a pontban célszerű előkészíteni a tányérokat és az esetleges köretet. Ez általában azok számára is hasznos lehet, akik szeretnek mindent frissen és forrón tálalni.

9. Lépés

Tálalás előtt vágjuk fel a süteményt kisebb darabokra, majd szórjuk meg a porcukorral és vanília cukorral.

10. Lépés

Egy személyes tanácsom, hogy tálald a süteményt friss gyümölccsel vagy lekvárral, mert az igazán feldobja az ízét és a prezentációját is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új