Forrás: Pixabay: Hans
Kaiserschmarrn, a bajor császármorzsa
Remélem élvezni fogod a receptet, és jó étvágyat kívánok hozzá.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 4 tojás
- 350 ml tej
- 1 csipet só
- 40 g vaj
- 80 g cukor
- 1 Csomag vanília cukor
- mazsola ízlés szerint
- porcukor
Eljárás
Kezdjük a beállításunkat a hozzávalók előkészítésével. Ez hatalmas segítség lesz, hogy ne legyünk stresszesek a főzés közben és, hogy minden alkotóelem a kezünk ügyében legyen, amikor szükségünk van rájuk.
Válasszuk szét a tojásokat, ügyelve arra, hogy könnyedén megtörhetnek, és nem szeretnénk, hogy a tojássárgája belekerüljön a tojásfehérjének a tartályába.
Dolgozzuk össze a tojássárgáját a pudingporral, sóval és a tejjel. Dig mixerrel keverjük össze, nem kell teljesen simának lennie. Csepegtessük bele hozzá a mazsolát, mert így nem fogja megégetni a serpenyő alját.
A másik edényben kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Nagyon fontos, hogy teljesen száraz legyen a keverőtartály, mert különben nem lesz habos. A másik fontos dolog az, hogy ne keverjük túl a tojásfehérjét, mert az túlságosan száraz lesz, így a sütemény struktúrája nem lesz tökéletes.
Keverjük hozzá a tojásfehérjét a lisztes-tejes masszához és óvatosan vegyítjük össze az egészet.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a masszát és süssük 10 percig.
Fordítsuk meg a palacsintát és süssük még 10 percig.
Ebben a pontban célszerű előkészíteni a tányérokat és az esetleges köretet. Ez általában azok számára is hasznos lehet, akik szeretnek mindent frissen és forrón tálalni.
Tálalás előtt vágjuk fel a süteményt kisebb darabokra, majd szórjuk meg a porcukorral és vanília cukorral.
Egy személyes tanácsom, hogy tálald a süteményt friss gyümölccsel vagy lekvárral, mert az igazán feldobja az ízét és a prezentációját is.