HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Kakaós Gombóc

A kakaós gombóc hagyományos magyar édesség, mely az egyszerű alapanyagokból könnyedén elkészíthető. A puha, kakaós tészta belülről krémes, csokoládés töltelékkel van megpakolva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

A töltelékhez

  • 100 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük.

2. Lépés

Amíg a burgonya fő, elkészítjük a csokoládés tölteléket. A csokoládét és a vajat egy serpenyőben összeolvasztjuk.

3. Lépés

Amikor a burgonya megpuhult, leszűrjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sót, és jól összegyúrjuk. Ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.

4. Lépés

A tésztából kis darabokat szaggatunk, mindegyik közepébe egy kiskanál csokoládés tölteléket teszünk, majd gombócokká formázzuk.

5. Lépés

A gombócokat forró, enyhén sós vízben főzzük pár percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Amint feljönnek, kivesszük őket a vízből, majd ismételjük a folyamatot a maradék tésztával.

6. Lépés

Tálaljuk a gombócokat porcukorral meghintve. Pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új