Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Kakaós Gombóc
A kakaós gombóc hagyományos magyar édesség, mely az egyszerű alapanyagokból könnyedén elkészíthető. A puha, kakaós tészta belülről krémes, csokoládés töltelékkel van megpakolva.
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g burgonya
- 200 g finomliszt
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 100 g étcsokoládé
- 50 g vaj
- zsemlemorzsa
Eljárás
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Amíg a burgonya fő, elkészítjük a csokoládés tölteléket. A csokoládét és a vajat egy serpenyőben összeolvasztjuk.
Amikor a burgonya megpuhult, leszűrjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sót, és jól összegyúrjuk. Ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.
A tésztából kis darabokat szaggatunk, mindegyik közepébe egy kiskanál csokoládés tölteléket teszünk, majd gombócokká formázzuk.
A gombócokat forró, enyhén sós vízben főzzük pár percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Amint feljönnek, kivesszük őket a vízből, majd ismételjük a folyamatot a maradék tésztával.
Tálaljuk a gombócokat porcukorral meghintve. Pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.