HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Kakaós Gombóc

A kakaós gombóc hagyományos magyar édesség, mely az egyszerű alapanyagokból könnyedén elkészíthető. A puha, kakaós tészta belülről krémes, csokoládés töltelékkel van megpakolva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

A töltelékhez

  • 100 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük.

2. Lépés

Amíg a burgonya fő, elkészítjük a csokoládés tölteléket. A csokoládét és a vajat egy serpenyőben összeolvasztjuk.

3. Lépés

Amikor a burgonya megpuhult, leszűrjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sót, és jól összegyúrjuk. Ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.

4. Lépés

A tésztából kis darabokat szaggatunk, mindegyik közepébe egy kiskanál csokoládés tölteléket teszünk, majd gombócokká formázzuk.

5. Lépés

A gombócokat forró, enyhén sós vízben főzzük pár percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Amint feljönnek, kivesszük őket a vízből, majd ismételjük a folyamatot a maradék tésztával.

6. Lépés

Tálaljuk a gombócokat porcukorral meghintve. Pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek