Forrás: Pixabay: Pexels
Kakaós kalács kenyérsütőben
A kenyérsütő tehát nemcsak kenyér, hanem sütik és kalács is készíthető benne, ráadásul gyorsan és szinte fáradság nélkül. Az elkészült kakaós kalács pedig omlós, finom csemege, ami minden alkalomkor remekül passzol.
Hozzávalók
- 450 g liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál olaj
- 250 ml tej
- 1 teáskanál só
- 50 g cukor
- 2 teáskanál élesztő
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, az olajat, a tejet, a sót és a cukrot a kenyérsütőben. Ezt követően adjuk hozzá az élesztőt az élesztőtartóba. (Megoldható, hogy először külön tálban keverjük össze a hozzávalókat, így biztosak lehetünk abban, hogy minden hozzávaló jól eloszlik a tésztában.)
Állítsuk be a kenyérsütő gépet a „dough” (tészta) programra, és hagyjuk, hogy elvégzi a munkát nekünk. (Használj csendes programot, és próbáld meg időzíteni a kelesztési időt a napi tervhez igazodva.)
Amikor a tészta elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 15 percig pihenni, majd formázzuk kalács alakúra, vagy ahogyan kedvünk tartja.
Visszahelyezzük a formázott tésztát a kenyérsütőbe, és beállítjuk a „baking” (sütés) programra, majd várjuk meg, míg elvégezi a sütést.
Miután elkészült, hagyjuk kihűlni mielőtt felszeletelnénk.