HIRDETŐ

Forrás: canva

Kakashere pörkölt

A Kakashere pörkölt egy színes és ízletes hagyományos magyar étel, melyben a kakas húsának jellegzetes ízét a magyaros fűszerezés emeli ki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg kakasherék Hozzáadott
  • 2 ks nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 teáskanál édesnemes őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A zsíron dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg a pirospaprikával. Keverjük jól el, majd tegyük vissza a tűzre.

2. Lépés

Adjuk hozzá a megtisztított és apróra vágott fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot.

3. Lépés

A húsokat daraboljuk fel, majd adjuk a zöldségekhez. Sózzuk, borsozzuk, és a köményt is szórjuk rá.

4. Lépés

Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

5. Lépés

Friss kenyeret és/vagy savanyúságot kínáljunk hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek