HIRDETŐ

Forrás: canva

Kakashere pörkölt

A Kakashere pörkölt egy színes és ízletes hagyományos magyar étel, melyben a kakas húsának jellegzetes ízét a magyaros fűszerezés emeli ki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg kakasherék Hozzáadott
  • 2 ks nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 teáskanál édesnemes őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A zsíron dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg a pirospaprikával. Keverjük jól el, majd tegyük vissza a tűzre.

2. Lépés

Adjuk hozzá a megtisztított és apróra vágott fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot.

3. Lépés

A húsokat daraboljuk fel, majd adjuk a zöldségekhez. Sózzuk, borsozzuk, és a köményt is szórjuk rá.

4. Lépés

Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

5. Lépés

Friss kenyeret és/vagy savanyúságot kínáljunk hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új