HIRDETŐ
Forrás: canva
Kakashere pörkölt
A Kakashere pörkölt egy színes és ízletes hagyományos magyar étel, melyben a kakas húsának jellegzetes ízét a magyaros fűszerezés emeli ki.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg kakasherék
- 2 ks nagy fej vöröshagyma
- 4 ks zöldpaprika
- 4 ks paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 teáskanál édesnemes őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál zsír
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A zsíron dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg a pirospaprikával. Keverjük jól el, majd tegyük vissza a tűzre.
2. Lépés
Adjuk hozzá a megtisztított és apróra vágott fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot.
3. Lépés
A húsokat daraboljuk fel, majd adjuk a zöldségekhez. Sózzuk, borsozzuk, és a köményt is szórjuk rá.
4. Lépés
Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
5. Lépés
Friss kenyeret és/vagy savanyúságot kínáljunk hozzá.