Forrás: Dar1930 from Getty Images
Kapor leves
A kapor leves jellemzője a kapor karakterisztikus íze és illata. Ehhez csak néhány alapvető hozzávalót kell hozzáadni, és már kész is a remek leves.
Hozzávalók
- 1 db The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db burgonya
- 50 g vaj
- 2 EK sima liszt speciális
- 2 EK kapor
- 2 l víz
- 200 ml főzőtejszín
Eljárás
Készítse elő az összes hozzávalót. Tisztítsa meg és aprítsa fel a hagymát és a krumplit. Tisztítsa meg és nyomja össze a fokhagymát.
Egy serpenyőben olvassza meg a vajat, és pirítsa meg benne a hagymát, a krumplit és a fokhagymát. Majd adjon hozzá sima lisztet és kaprot. Öntsön vizet a keverékbe, és hagyja felforralni.
Amikor a hozzávalók megpuhulnak, tegyen félre néhány burgonyát, turmixolja le az levest a botmixer segítségével. Majd adjon hozzá főzőtejszínt, keverje össze és hagyja még egy ideig forralni.
Végül ízesítse a levest sóval és ízlés szerint fűszerekkel, majd szórja meg apróra vágott kaporral.