HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/dill-sauce

Kaporártás recept húsokhoz

A kapormártás egy frissítő és könnyed öntet, amely kiválóan illik halakhoz és zöldséges ételekhez. A selymes friss kapribogyók és citromlé teszi különlegessé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss citromlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál kapribogyó Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • fehérbors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk 2-3 percig, amíg aranybarna színt kap.

3. Lépés

Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, és folyamatosan kevergessük, hogy elkerüljük a csomósodást.

4. Lépés

Főzzük közepes lángon, körülbelül 5 percig.

5. Lépés

A kapok közben adjuk hozzá a friss citromlevet, és keverjük össze.

6. Lépés

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

7. Lépés

Végül adjuk hozzá a kapribogykat, főzzük még 1-2 percig, hogy összeérjenek az ízek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek