HIRDETŐ
Forrás: pear83 from Getty Images
Karácsonyi habcsókok
A karácsonyi habcsók hagyományos szlovák desszert, amely nem hiányozhat egyetlen karácsonyi asztalról sem. Minden évben elkészítem őket, és mindig nagy sikert aratnak a család és a barátok körében. Könnyűek, édesek és tökéletesen illenek a karácsonyi puncshoz vagy kávéhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
50
- 4 darab Bielka
- 200 g porcukor
- 200 g Darált diófélék
- csipetnyi só
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Kezdjük egy sütőpapírral bélelt tepsi előkészítésével.
2. Lépés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
3. Lépés
Amikor a tojásfehérje szép keményre vert, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
4. Lépés
Ezután adjuk hozzá a darált diót.
5. Lépés
A tésztát tegye át egy díszítőzacskóba, és kis habcsókokat pipettázzon a sütőlemezre. Szárítsuk lassan 100 fokon körülbelül 90 percig.