HIRDETŐ

Forrás: pear83 from Getty Images

Karácsonyi habcsókok

A karácsonyi habcsók hagyományos szlovák desszert, amely nem hiányozhat egyetlen karácsonyi asztalról sem. Minden évben elkészítem őket, és mindig nagy sikert aratnak a család és a barátok körében. Könnyűek, édesek és tökéletesen illenek a karácsonyi puncshoz vagy kávéhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
50
  • 4 darab Bielka Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g Darált diófélék Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük egy sütőpapírral bélelt tepsi előkészítésével.

2. Lépés

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.

3. Lépés

Amikor a tojásfehérje szép keményre vert, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a darált diót.

5. Lépés

A tésztát tegye át egy díszítőzacskóba, és kis habcsókokat pipettázzon a sütőlemezre. Szárítsuk lassan 100 fokon körülbelül 90 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új