HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/-x3MDxpIBAxp6WUAPbFk/ac75fb922fadf90a87ae278fe51193.jpeg)
Forrás: udra from Getty Images
Karácsonyi puncs
Egy finom karácsonyi puncs, amely nem hiányozhat a karácsonyi asztalunkról.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 l Vörösbor
- 200 ml sötét rum
- 200 g Cukor
- 1 darab citrom
- 1 darab narancs
- 4 darab Szegfűszeg
- 2 darab Ánizs
- 1 szegfűszeg Vanília
- 4 darab fekete tea
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Öntsük a vörösbort egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, és közepes lángon forraljuk fel.
2. Lépés
A citromot és a narancsot megmossuk és vékonyan felszeleteljük.
3. Lépés
A borhoz adjunk citrom- és narancsszeleteket, szegfűszeget, csillagánizst és egy vaníliás szegfűszeget.
4. Lépés
Hagyjuk az egészet 20 percig fedő alatt, alacsony hőfokon párolódni.
5. Lépés
Adja hozzá a fekete teafüveket az edényhez, és hagyja 5 percig áztatni.
6. Lépés
Ezután vegye ki a teát, és öntse a rumot a kannába.