Karamell mousse
Hadd mutassam meg, hogyan készítsem el ezt a mennyei édességet.
Hozzávalók
- 400 ml Tejszín
- 150 g barna cukor
- 3 tojás sárgája
- 2 teáskanál Zselatin
- 80 ml víz
- karamell szósz a díszítéshez
Eljárás
Először is, egy kisebb tálban beáztatom a zselatint hideg vízben. Érdemes a zselatint legalább 10 percre beáztatni, hogy biztosan feloldódjon.
Egy másik nagyobb edényben elkezdem a tejszín felmelegítését. Fontos, hogy lassú tűzön melegítsem és közben állandóan kevergessem, hogy ne égjen oda.
Amikor a tejszín már meleg, hozzáadom a barna cukrot. A cukor addig keverem, amíg teljesen fel nem olvad. Ekkor hozzáadom a tojás sárgáját és gyorsan keverni kell, hogy a tojás ne kezdjen el főni.
Majd add hozzá a beáztatott és jól kinyomkodott zselatint. Ezzel a módszerrel a mousse tökéletesen sima és habos lesz.
A vegyes edényt leveszem a tűzről és hagyom, hogy szobahőmérsékletre hűljön. Ezután félreteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Tálalásnál díszíthetjük karamell szósszal, így lesz a desszertünk igazán látványos és ízletes.