HIRDETŐ

Karamell mousse

Hadd mutassam meg, hogyan készítsem el ezt a mennyei édességet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 ml Tejszín Hozzáadott
  • 150 g barna cukor Hozzáadott
  • 3 tojás sárgája Hozzáadott
  • 2 teáskanál Zselatin Hozzáadott
  • 80 ml víz Hozzáadott
  • karamell szósz a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is, egy kisebb tálban beáztatom a zselatint hideg vízben. Érdemes a zselatint legalább 10 percre beáztatni, hogy biztosan feloldódjon.

2. Lépés

Egy másik nagyobb edényben elkezdem a tejszín felmelegítését. Fontos, hogy lassú tűzön melegítsem és közben állandóan kevergessem, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Amikor a tejszín már meleg, hozzáadom a barna cukrot. A cukor addig keverem, amíg teljesen fel nem olvad. Ekkor hozzáadom a tojás sárgáját és gyorsan keverni kell, hogy a tojás ne kezdjen el főni.

4. Lépés

Majd add hozzá a beáztatott és jól kinyomkodott zselatint. Ezzel a módszerrel a mousse tökéletesen sima és habos lesz.

5. Lépés

A vegyes edényt leveszem a tűzről és hagyom, hogy szobahőmérsékletre hűljön. Ezután félreteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen.

6. Lépés

Tálalásnál díszíthetjük karamell szósszal, így lesz a desszertünk igazán látványos és ízletes.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új