Forrás: StockFood / Pheby, Barbara
Burgonya és savanyú káposzta raguval
A sváb konyha burgonyás-káposztás raguja az egyik kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. A burgonya és a savanyú káposzta kombinációja elsőre furcsának tűnhet, de szenzációsan jó íze van. A burgonyás ragu egy kiadós, melegítő étel, tökéletes a hideg őszi és téli napokon.
Hozzávalók
- 1 kg Burgonya
- 500 g savanyú káposzta
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml zöldségleves
- 100 g creme fraiche
- 150 g Reszelt sajt
- Só, bors Szerecsendió
- 2 Tablespoon olaj
Eljárás
1. A burgonyás savanyú káposzta recept elkészítéséhez először is le kell szűrni a savanyú káposztát. Én jobban szeretem lecsöpögtetni a savanyú káposztát, mert így nem lesz túl savanyú a ragu, és a többi íz is jobban érvényesül.
Hámozza meg a burgonyát, és vágja vékony szeletekre. Az első próbálkozásaim során túl vastagra vágtam a burgonyát, még kicsit kemény volt. Ezért célszerű a burgonyát minél vékonyabbra szeletelni.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Úgy tapasztaltam, hogy a finomra vágott fokhagyma még jobban kihozza az ízeket.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsa a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik.
Adjuk hozzá a savanyú káposztát és a burgonyát, majd oltsuk le a zöldségalaplével. Hagyjuk főni körülbelül 10 percig. Ez idő alatt hozzáadhatja a fűszereket.
A burgonyás-káposztás keveréket tegye át egy lábasba, és szórja meg a crème fraîche-csal és a reszelt sajttal.
Süsse a burgonyás-káposztás ragut előmelegített sütőben kb. 30 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.