Forrás: konfikkonfik from Getty Images
Narancsmártás
Narancsmártás receptje, amely jól illik hús- vagy halételekhez.
Hozzávalók
- 2 darab Narancsok
- 1⁄2 csészék Cukor
- 1⁄4 csészék Vizek
- 2 kanalak Vaj
- Só a fűszerezéshez
Eljárás
Először készítsük elő a narancsot. Mossuk meg a narancsokat, távolítsuk el a héjukat, majd vágjuk őket apró darabokra. Fontos, hogy a szeleteléskor kiszabaduló levet megtartsuk. Ez a lé extra narancsos ízt ad a mártásnak.
Ezután lassan oldja fel a cukrot a lábasban lévő vízben, hogy szirupot kapjon. Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a narancsdarabokat. Főzzük a mártást közepes lángon körülbelül 15 percig, vagy amíg elég sűrű nem lesz.
Amikor a mártás elkészült (lehet, hogy még egy kicsit folyósnak tűnik, de ahogy hűl, besűrűsödik), adjuk hozzá a vajat és egy kis sót. A vaj krémes állagot ad a mártásnak, a só pedig tökéletesen kiegyensúlyozza a mártás édességét. És kész is! A mártása készen áll, hogy kedvenc húsához vagy steak halához tálalja.