HIRDETŐ

Forrás: konfikkonfik from Getty Images

Narancsmártás

Narancsmártás receptje, amely jól illik hús- vagy halételekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 darab Narancsok Hozzáadott
  • 12 csészék Cukor Hozzáadott
  • 14 csészék Vizek Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • Só a fűszerezéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először készítsük elő a narancsot. Mossuk meg a narancsokat, távolítsuk el a héjukat, majd vágjuk őket apró darabokra. Fontos, hogy a szeleteléskor kiszabaduló levet megtartsuk. Ez a lé extra narancsos ízt ad a mártásnak.

2. Lépés

Ezután lassan oldja fel a cukrot a lábasban lévő vízben, hogy szirupot kapjon. Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a narancsdarabokat. Főzzük a mártást közepes lángon körülbelül 15 percig, vagy amíg elég sűrű nem lesz.

3. Lépés

Amikor a mártás elkészült (lehet, hogy még egy kicsit folyósnak tűnik, de ahogy hűl, besűrűsödik), adjuk hozzá a vajat és egy kis sót. A vaj krémes állagot ad a mártásnak, a só pedig tökéletesen kiegyensúlyozza a mártás édességét. És kész is! A mártása készen áll, hogy kedvenc húsához vagy steak halához tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új