HIRDETŐ

Forrás: canva

Karfiolleves

Nagymamám receptje alapján mutatom meg nektek, hogyan készítsünk el egy finom, házi karfiollevest. Mindig is szerettem ezt az ételt gyerekkoromban, és remélem, hogy ti is ugyanúgy élvezni fogjátok, ahogy én.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes fej karfiol Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 112 l zöldség alaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • só, bors őrölt szerecsendió az ízesítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük a hagymák aprításával. A vöröshagymát és a fokhagymát is kisebb darabokra vágjuk, vigyázva, hogy a darabok egyenletesek legyenek, így a főzés során egyenletesen puhulnak.

2. Lépés

Egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Hozzáadjuk a hagymákat és addig dinszteljük őket, míg üvegesek nem lesznek. Ha nagyon ragadnának az edény aljához, érdemes egy kevés alaplét hozzáadni.

3. Lépés

Ekkor jöhet a karfiol. Az egész fejet szedjük szét rózsáira, a vastag szárat pedig dobhatjuk is ki. A rózsákat adjuk a hagymához és keverjük át őket, hogy a vaj mindenütt bevonja őket.

4. Lépés

Öntsük hozzá az alaplét, majd főzzük a levest, amíg a karfiol teljesen megpuhul. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.

5. Lépés

Ha a karfiol már puha, vegyük le a tüzet, majd botmixerrel pürésítsük le a levest. Ha túl sűrűnek találjuk, még azt hozzáadhatunk egy kevés alaplét.

6. Lépés

A végén adjuk hozzá a tejszínt, majd fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új