HIRDETŐ

Forrás: razmarinka from Getty Images

Karfiolpüré

Karfiolpüré receptje, amely a főételhez köretként alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab Nagy karfiol Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 50 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 EK Vaj Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg a karfiolt, és ossza virágokra. Egy lábasban forraljuk fel a vizet, sózzuk meg, és adjuk hozzá a karfiolt. Főzzük körülbelül 15 percig, vagy amíg a karfiol megpuhul. Én mindig villával tesztelem - ha a karfiol puha, kiveszem a vízből.

2. Lépés

Hámozza meg és zúzza össze a fokhagymát. Keverjük össze a tejszínt a vajjal és a fokhagymával egy kis lábosban, hagyjuk egy pillanatig főni, majd tegyük félre.

3. Lépés

A puha karfiolt lecsepegtetjük, és a tejszínes mártással együtt turmixgépbe tesszük. Turmixoljuk addig, amíg sima pürét nem kapunk. Én szeretem, ha a pürém puha és sima állagú, ezért elég sokáig turmixolom.

4. Lépés

Ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új