Forrás: razmarinka from Getty Images
Karfiolpüré
Karfiolpüré receptje, amely a főételhez köretként alkalmas.
Hozzávalók
- 1 darab Nagy karfiol
- 2 gerezd Fokhagyma
- 50 ml Főzőtejszín
- 2 EK Vaj
- só és fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Tisztítsa meg a karfiolt, és ossza virágokra. Egy lábasban forraljuk fel a vizet, sózzuk meg, és adjuk hozzá a karfiolt. Főzzük körülbelül 15 percig, vagy amíg a karfiol megpuhul. Én mindig villával tesztelem - ha a karfiol puha, kiveszem a vízből.
Hámozza meg és zúzza össze a fokhagymát. Keverjük össze a tejszínt a vajjal és a fokhagymával egy kis lábosban, hagyjuk egy pillanatig főni, majd tegyük félre.
A puha karfiolt lecsepegtetjük, és a tejszínes mártással együtt turmixgépbe tesszük. Turmixoljuk addig, amíg sima pürét nem kapunk. Én szeretem, ha a pürém puha és sima állagú, ezért elég sokáig turmixolom.
Ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük.