Forrás: Alexandrs Samuilovs from Canva
Kávékrém
Évek óta készítem ezt a kávékrémes süteményt. Az olasz kávébabok adják számomra a legjobb kávéélményt, amit a nádcukor tökéletesen kiegészít, és a torta ízvilágát is teljessé teszi.
Hozzávalók
- 2 Kanálok Instant kávé
- 2 Kanálok Melegvíz
- 200 g Cukrozatlan vaj
- 200 g nádcukor
- 2 Kanálok Kakaó
- 1 Kanálok Rum az ízesítéshez
Eljárás
Először készítsük el a kávét: 2 evőkanál instant kávét keverjünk össze 2 evőkanál forró vízzel. Hagyja kihűlni a kávét.
A puha vajat habosra verjük. Fokozatosan adjuk hozzá a nádcukrot, és addig verjük, amíg a keverék krémes és könnyű nem lesz. Ezen a ponton fontos, hogy a cukrot nagyon jól verjük, hogy teljesen feloldódjon, és ne legyen szemcsés a krém.
Adjuk hozzá a kihűlt kávét és a kakaót. A rum nem kötelező, de ha hozzáadjuk, remek ízvilágot kölcsönöz a krémnek.
A kávékrémet most már készen áll a süteményre való felvitelre. Ne feledje, jó ötlet a krémet egy időre hűtőszekrénybe tenni, mielőtt a tortára kenjük, hogy tömörebb legyen, és könnyebb legyen vele dolgozni.