HIRDETŐ

Kedvenc cseresznyedzsem receptem

A cseresznyedzsem egy igazi nyári finomság, amelyhez friss cseresznyével készítjük el a dzsemet. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás, ha valami édesre vágyunk. A cseresznye ízét citromlével és cukorral fűszerezzük, majd az egészet forraljuk, amíg az sűrűsödni kezd. Az elkészült dzsemet befőttes üvegekbe tesszük, és hagyjuk, hogy kihűljön.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg cseresznye Hozzáadott
  • 25 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 Csomag befőzőcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A cseresznyét kimagozzuk, majd egy nagy lábasban összekeverjük a cukorral és a citromlével.

2. Lépés

Lassan melegítjük az egészet, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a befőzőcukrot, és tovább keverjük, amíg az teljesen el nem olvad.

4. Lépés

Amikor az egész keverék felforrt, hozzáadjuk a vizet is, majd az egészet lehúzzuk a tűzről.

5. Lépés

A főtt dzsemet befőttes üvegekbe öntjük, majd kb. 10 percig állni hagyjuk, mielőtt a tetejét lezárjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új