Kedvenc cseresznyedzsem receptem
A cseresznyedzsem egy igazi nyári finomság, amelyhez friss cseresznyével készítjük el a dzsemet. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás, ha valami édesre vágyunk. A cseresznye ízét citromlével és cukorral fűszerezzük, majd az egészet forraljuk, amíg az sűrűsödni kezd. Az elkészült dzsemet befőttes üvegekbe tesszük, és hagyjuk, hogy kihűljön.
Hozzávalók
- 1 kg cseresznye
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 Csomag befőzőcukor
- 2 evőkanál víz
Eljárás
A cseresznyét kimagozzuk, majd egy nagy lábasban összekeverjük a cukorral és a citromlével.
Lassan melegítjük az egészet, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
Ezután hozzáadjuk a befőzőcukrot, és tovább keverjük, amíg az teljesen el nem olvad.
Amikor az egész keverék felforrt, hozzáadjuk a vizet is, majd az egészet lehúzzuk a tűzről.
A főtt dzsemet befőttes üvegekbe öntjük, majd kb. 10 percig állni hagyjuk, mielőtt a tetejét lezárjuk.