HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Couleur

Kefíres kenyér

Én, a saját konyhámban, imádom elkészíteni a kefireres kenyeret. Nemcsak a habzó, üdítő, kissé savanykás zamat kedvelőinek ajánlom, hanem az ennivalóval együtt a saját gyomor bél rendszerük egészségének elősegítését szolgálóknak is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 3 dl kefir Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag kenyérsütő élesztő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

6 perc.
1. Lépés

Először is, mérjük ki a lisztet, a sót és az élesztőt. A hozzávalókat alaposan keverjük össze egy nagy tálban. Ajánlom, hogy használjunk fa vagy szilikongumi kanalat a keveréshez, mert így nem reagál az élesztő az esetleges fém eszközökkel.

2. Lépés

Egy másik edényben keverjük össze a kefirt és az olajat. A kefírt mindig szobahőmérsékleten használjuk, ne a hűtőből vett legyen, mert könnyebb dolgozni vele és jobban aktivizálja az élesztőt.

3. Lépés

Az élesztős-sós liszthez adjuk hozzá a kefírt és az olajat. Keverjük össze a hozzávalókat, amíg el nem éri a megfelelő tésztasűrűséget.

4. Lépés

Borítsuk be a tésztát egy konyharuhával és hagyjuk kelni 1-1,5 órát szobahőmérsékleten, amíg a tészta a kétszeresére nő.

5. Lépés

A tésztát óvatosan gyúrjuk át, hogy a felesleges levegő ki tudjon menekülni, alakítsuk kenyérformájúra, majd tegyük a tésztát a sütőlapra. Sütőpapírt használjunk, hogy megakadályozzuk a tészta ragadását.

6. Lépés

Előmelegített sütőben, 220 fokon süssük a kenyeret kb. 30-40 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új