Forrás: foxysgraphic from Canva
Kelkáposzta leves rózsakelből
Ez a leves tele van ízekkel és nagyon tápláló. Ideális a hideg téli estékre vagy könnyű ebédre. A rózsakel és a répa révén magas a vitamin- és rosttartalma, így nem csak finom, hanem egészséges is.
Hozzávalók
- 300 g Brokkoli
- 2 db Szöveg
- 1 db The Onion
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 Csésze Zöldségleves
- 1 teáskanál Só
- 11⁄2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Eljárás
A rózsakáposztát megmossuk és megszárítjuk. A répát és a hagymát meghámozzuk.
Melegítsük fel az olívaolajat a serpenyőben, és pároljuk meg rajta a vékony csíkokra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a szeletelt kelbimbót és répát, majd aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk az alaplevet és közepes lángon, fedő alatt főzzük körülbelül 20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
Mindet áttesszük a turmixgépbe, és simára keverjük.
Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint. Ha a leves túl sűrű, hígíthatjuk alaplével.
Melegen, pirított kenyérrel tálaljuk.