HIRDETŐ

Forrás: canva

Kelt rétes

A kelt rétes egy finom, hagyományos magyar desszert, ami minden családi ebéd után garantáltan nagy sikert arat. A vele való munka egy kicsit macerás, de az eredmény minden esetben megéri. A variációs lehetőséget biztosító rétestészta finom, lágy és kelt, a töltelék pedig lédús és ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta:

  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott

Töltelék:

  • 1 kg almát Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 50 g mazsola Hozzáadott
  • 50 g darált dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és meleg helyen félretesszük 10 percre.

2. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a tojást és a felolvasztott vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összegyúrjuk.

3. Lépés

Letakarjuk a tésztát és meleg helyen hagyjuk kelni 1 - 1,5 órán keresztül.

4. Lépés

Amíg a tészta kél, elkészítjük a tölteléket. Az almát megmossuk, megdörzsöljük, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a darált dióval.

5. Lépés

A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtjuk ki, majd ráterítjük az almás tölteléket.

6. Lépés

Feltekerjük a tésztát, majd a tetejét megkenjük tojással.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 1 órán át sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek