HIRDETŐ

Forrás: canva

Kelt rétes

A kelt rétes egy finom, hagyományos magyar desszert, ami minden családi ebéd után garantáltan nagy sikert arat. A vele való munka egy kicsit macerás, de az eredmény minden esetben megéri. A variációs lehetőséget biztosító rétestészta finom, lágy és kelt, a töltelék pedig lédús és ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta:

  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott

Töltelék:

  • 1 kg almát Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 50 g mazsola Hozzáadott
  • 50 g darált dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és meleg helyen félretesszük 10 percre.

2. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a tojást és a felolvasztott vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összegyúrjuk.

3. Lépés

Letakarjuk a tésztát és meleg helyen hagyjuk kelni 1 - 1,5 órán keresztül.

4. Lépés

Amíg a tészta kél, elkészítjük a tölteléket. Az almát megmossuk, megdörzsöljük, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a darált dióval.

5. Lépés

A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtjuk ki, majd ráterítjük az almás tölteléket.

6. Lépés

Feltekerjük a tésztát, majd a tetejét megkenjük tojással.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 1 órán át sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új