HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kelt tepertős pogácsa

Nagyon szeretem sütni, mert a konyhámban elterjedő illata azonnal otthonos hangulatot teremt, és a családom is nagyon szereti. A recept egyszerű, de türelmet igényel - viszont megéri várni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 50 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 25 dkg házi tepertő Hozzáadott
  • 10 dkg zsír Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a házi tepertővel, a zsírral és a vajjal. A tepertőtől extra omlós lesz a pogácsa, de fontos, hogy jó minőségű, házi legyen, ez nagyban befolyásolja az ízét.

2. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, ezt hagyjuk állni 5-10 percig. Ezután adjuk hozzá a lisztes-tepertős keverékhez.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

4. Lépés

A tésztát dolgozzuk össze, majd takarjuk le és hagyjuk pihenni 1,5-2 órát, amíg a duplájára kel.

5. Lépés

Ezután nyújtsuk ki a tésztát és szaggassunk belőle pogácsákat. A pogácsákat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le őket tojással és 180 fokon süssük 20-30 percig.

6. Lépés

Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl a pogácsát, mert akkor száraz lesz! Az első adagnál mindig figyeljük az időt és a színt, és ha szükséges, a továbbiaknál csökkentsük a sütési időt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek