HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kelt tepertős pogácsa

Nagyon szeretem sütni, mert a konyhámban elterjedő illata azonnal otthonos hangulatot teremt, és a családom is nagyon szereti. A recept egyszerű, de türelmet igényel - viszont megéri várni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 50 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 25 dkg házi tepertő Hozzáadott
  • 10 dkg zsír Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a házi tepertővel, a zsírral és a vajjal. A tepertőtől extra omlós lesz a pogácsa, de fontos, hogy jó minőségű, házi legyen, ez nagyban befolyásolja az ízét.

2. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, ezt hagyjuk állni 5-10 percig. Ezután adjuk hozzá a lisztes-tepertős keverékhez.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

4. Lépés

A tésztát dolgozzuk össze, majd takarjuk le és hagyjuk pihenni 1,5-2 órát, amíg a duplájára kel.

5. Lépés

Ezután nyújtsuk ki a tésztát és szaggassunk belőle pogácsákat. A pogácsákat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le őket tojással és 180 fokon süssük 20-30 percig.

6. Lépés

Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl a pogácsát, mert akkor száraz lesz! Az első adagnál mindig figyeljük az időt és a színt, és ha szükséges, a továbbiaknál csökkentsük a sütési időt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új