Forrás: canva
Kenyérsütés otthon
Egy fantasztikus, házi készítésű kenyér receptje, mely puha belsejű, ropogós kérgű és friss, otthoni illatú.
Hozzávalók
- 500 g liszt (fehér vagy teljes kiőrlésű, saját preferenciától függően)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál száraz élesztő
- 325 ml víz (langyos)
- 2 evőkanál olaj
Eljárás
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt.
Adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat, majd keverjük össze alaposan.
Amint a tészta egybefogott, gyúrjuk át a tésztát az asztalon 10 percen át, amíg nem lesz sima és rugalmas.
Helyezzük a tésztát egy olajjal kikent tálba, fedjük le és hagyjuk pihenni 2 órát, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.
Gyúrjuk át a tésztát, formázzunk belőle rudat és helyezzük a kenyérforma közepébe.
Hagyjuk újra pihenni 30 percig, közben melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Süssük a kenyeret 35-40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ütögessük meg a kenyér alját, és ha üreges hangot ad, akkor kész.
Távolítsuk el a formából és hagyjuk teljesen kihűlni szellős helyen.