HIRDETŐ

Forrás: canva

Kenyérsütés otthon

Egy fantasztikus, házi készítésű kenyér receptje, mely puha belsejű, ropogós kérgű és friss, otthoni illatú.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g liszt (fehér vagy teljes kiőrlésű, saját preferenciától függően) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál száraz élesztő Hozzáadott
  • 325 ml víz (langyos) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt.

2. Lépés

Adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat, majd keverjük össze alaposan.

3. Lépés

Amint a tészta egybefogott, gyúrjuk át a tésztát az asztalon 10 percen át, amíg nem lesz sima és rugalmas.

4. Lépés

Helyezzük a tésztát egy olajjal kikent tálba, fedjük le és hagyjuk pihenni 2 órát, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.

5. Lépés

Gyúrjuk át a tésztát, formázzunk belőle rudat és helyezzük a kenyérforma közepébe.

6. Lépés

Hagyjuk újra pihenni 30 percig, közben melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

7. Lépés

Süssük a kenyeret 35-40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ütögessük meg a kenyér alját, és ha üreges hangot ad, akkor kész.

8. Lépés

Távolítsuk el a formából és hagyjuk teljesen kihűlni szellős helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új