HIRDETŐ

Ketchup

A házi ketchup a tökéletes választás, ha szereted a hagyományos ízeket és szeretnél kísérletezni a saját konyhádban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 112 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 dl fehér ecet Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál csípős paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk kisebb darabokra.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apróra.

3. Lépés

Egy tűzálló serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk pár percig, amíg meg nem sült.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomokat, a cukrot, az ecet, a sót, a fekete borsot, a szegfűszeget, a fahéjat és a csípős paprikát.

5. Lépés

Forraljuk fel az egészet, majd alacsony lángon főzzük további 45-60 percig, míg a paradicsomok megpuhulnak és a ketchup besűrűsödik.

6. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni. Öntsük sterilizált üvegekbe és hűtőben tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új