HIRDETŐ
Ketchup
A házi ketchup a tökéletes választás, ha szereted a hagyományos ízeket és szeretnél kísérletezni a saját konyhádban.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 11⁄2 kg érett paradicsom
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g cukor
- 1 dl fehér ecet
- 2 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál csípős paprika
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A paradicsomokat mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk kisebb darabokra.
2. Lépés
A hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apróra.
3. Lépés
Egy tűzálló serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk pár percig, amíg meg nem sült.
4. Lépés
Adjuk hozzá a paradicsomokat, a cukrot, az ecet, a sót, a fekete borsot, a szegfűszeget, a fahéjat és a csípős paprikát.
5. Lépés
Forraljuk fel az egészet, majd alacsony lángon főzzük további 45-60 percig, míg a paradicsomok megpuhulnak és a ketchup besűrűsödik.
6. Lépés
Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni. Öntsük sterilizált üvegekbe és hűtőben tároljuk.