HIRDETŐ

Kézműves hamburger

A hamburger hódítására született, neve pedig összekapcsolódik az utcai gyorséttermi ételekkel. De mi is lehet finomabb, mint egy otthon készített, igazi kézműves burger? Ezt a receptet követve garantáltan ízletes, omlós húspogácsát készíthetsz, a saját ízlésednek megfelelően választott feltétekkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 4 ks hamburger zsemle Hozzáadott
  • 4 Slice sajt Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fej saláta Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • ketchup, majonéz Hozzáadott
  • vaj az sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A darált húst gyúrjuk össze sóval és borssal, majd formázzuk négy húspogácsává.

2. Lépés

Egy serpenyőben olvasszunk meg egy kevés vajat, és közepes hőfokon süssük meg a húspogácsákat mindkét oldalukon. Amikor majdnem kész, tegyük rá a sajtot, és hagyjuk a tűzön, amíg elolvad.

3. Lépés

A zsemléket is pirítsuk meg a serpenyőben, majd kenjük meg ketchuppal és majonézzel.

4. Lépés

A húspogácsát tegyük a zsemlére, majd rakjunk rá hagymát, paradicsomot és salátát. A végén a tetejét

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új