HIRDETŐ
Kézműves hamburger
A hamburger hódítására született, neve pedig összekapcsolódik az utcai gyorséttermi ételekkel. De mi is lehet finomabb, mint egy otthon készített, igazi kézműves burger? Ezt a receptet követve garantáltan ízletes, omlós húspogácsát készíthetsz, a saját ízlésednek megfelelően választott feltétekkel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g darált marhahús
- 4 ks hamburger zsemle
- 4 Slice sajt
- 1 Fej hagyma
- 1 ks paradicsom
- 1 Fej saláta
- só, bors
- ketchup, majonéz
- vaj az sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A darált húst gyúrjuk össze sóval és borssal, majd formázzuk négy húspogácsává.
2. Lépés
Egy serpenyőben olvasszunk meg egy kevés vajat, és közepes hőfokon süssük meg a húspogácsákat mindkét oldalukon. Amikor majdnem kész, tegyük rá a sajtot, és hagyjuk a tűzön, amíg elolvad.
3. Lépés
A zsemléket is pirítsuk meg a serpenyőben, majd kenjük meg ketchuppal és majonézzel.
4. Lépés
A húspogácsát tegyük a zsemlére, majd rakjunk rá hagymát, paradicsomot és salátát. A végén a tetejét