Forrás: Pixabay
Kínai káposzta Wombok Stir Fry saláta
Az egyszerű, gyors, mégis hihetetlenül finom Wombok Stir Fry egy fantasztikus növényi alapú étel ázsiai csavarral. A Wombok, más néven kínai káposzta, különféle friss zöldségek és egy gazdag, pikáns szósz felhasználásával készült keverősült tökéletes főétel egy húsmentes vacsorához vagy egészséges köretként. Egészséges, tele van tápanyagokkal és csodálatos ízekkel, amelyeket mindenki szeretni fog.
Hozzávalók
- 1 Egész Wombok (kínai káposzta), apróra vágva
- 1 piros paprika, szeletelve
- 1 Sárga paprika, szeletelve
- 2 Sárgarépa, julienned
- 1 csésze Gombát, szeletelve
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 Hagyma, szeletelve
- 3 EL szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 EL növényi olaj
- 1 teáskanál barna cukor
- só és bors ízlés szerint
- Szezámmag a díszítéshez
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy nagy wokban vagy serpenyőben közepes lángon felhevítjük a növényi olajat.
Adja hozzá a fokhagymát és a hagymát, és főzze, amíg a hagyma áttetszővé válik.
Adja a wokba a sárgarépát, a paprikát és a gombát. Körülbelül 3-5 percig kevergetve pirítsuk őket, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
Adja hozzá a felaprított Wombokot a wokba. Keverjük tovább, és főzzük, amíg a káposzta fonnyadni nem kezd.
Egy kis tálban keverje össze a szójaszószt, a szezámolajat, a barna cukrot, a sót és a borsot. Addig keverjük, amíg a cukor feloldódik.
Öntse ezt a szószos keveréket egyenletesen a wokban lévő zöldségekre, miközben néhány percig kevergeti, amíg az összes zöldség egyenletesen bevonja.
Főzzük még 2-3 percig alacsony hőfokon.
Tálalás előtt szórjuk meg szezámmaggal a díszítéshez.
Az ízletes és tápláló Wombok Stir Fry már készen áll a fogyasztásra.