HIRDETŐ

Kísérteties sütőtökös brownie márvány hatással

Csokoládé márvány brownie-t sütünk, és ráöntjük a tökös öntetet, majd szellemekkel díszítjük. Remek Halloween recept gyerekek számára, akiket bevonhatsz a készítésbe.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 csomag krémsajt Hozzáadott
  • 12 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 2 kanalak vanília Hozzáadott
  • 2 db Nagyobb tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Ginger Hozzáadott
  • 1 csésze sütőtök Hozzáadott
  • 1 csésze Sima liszt mínusz 2 evőkanál Hozzáadott
  • 23 csésze Plusz 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 14 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 dice vaj Hozzáadott
  • 2 csészék kristálycukor Hozzáadott
  • 4 darab tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál vanília esszencia Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 4 darab tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 csésze Extra finom kristálycukor Dixie Crystals Hozzáadott
  • Bolti fekete cukormáz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Egy 23x33 centiméteres sütőformát alját és oldalát sütőpapírral bélelj ki. A tökös réteghez finoman keverd össze a puha krémsajtot és a kristálycukrot, amíg el nem tűnnek a csomók. Adj hozzá vaníliát, tojást, majd a fahéjat, gyömbért és tököt. A brownie réteghez szitáld át a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd tedd félre. Két darab 113 g-os vajat kockázd fel, és helyezd egy nagy tálba, hogy beférjenek bele az összes hozzávaló. Olvaszd fel a vajat enyhén forrásban lévő víz felett, majd vedd le a tűzről. Keverd hozzá a cukrot. Adj hozzá tojást, és addig keverd, amíg jól össze nem keverednek. Adj hozzá vaníliát és sót. Kapcsold ki a habverőt, majd egy spatulával óvatosan dolgozd be a száraz hozzávalókat. Az előkészített formába öntsél be egy kicsit több, mint felét ebből a tésztából. Az egész tökös keveréket terítsd rá, majd egyenletesen simítsd el. Fedd le a maradék brownie tésztával. A tészta tetejét egy kés hegyével simítsd el, hogy mramorhatást hozz létre. Süsd, amíg a brownie közepén meg nem dermed, kb. 45-48 percig.

2. Lépés

Addig is készítsd elő a szellemeket. Egy tálban keverjük össze a tojásfehérjét, a cukrot és a sót. Tegyük enyhén forró víz fölé, ügyelve arra, hogy a tojásfehérjével teli tál ne érjen a forró vízhez. Folyamatosan verjük fel, amíg a keverék el nem éri a 100 °C-os hőmérsékletet. Vegyük le a tűzről, és addig verjük, amíg merev csúcsok nem képződnek. Tegyük egy közepes kerek tésztaheggyel ellátott sütőzacskóba. Béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral, és a cukrászzacskó segítségével töltsük a cukormázat szellemformákba. Süssük 90°C - 100°C-on körülbelül 90 percig. Vigyázzunk, ne legyen aranyszínű. Amikor ropogósak és szárazak, vegyük ki őket a sütőből. Díszítsük a szellemek szemeit fekete cukormázzal. A szellemek alját kenjük meg egy kis fekete cukormázzal, és helyezzük őket a sütikre, hagyva elég helyet, hogy négyzetekre vághassuk őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek