Kísérteties sütőtökös brownie márvány hatással
Csokoládé márvány brownie-t sütünk, és ráöntjük a tökös öntetet, majd szellemekkel díszítjük. Remek Halloween recept gyerekek számára, akiket bevonhatsz a készítésbe.
Hozzávalók
- 1 csomag krémsajt
- 1⁄2 csésze kristálycukor
- 2 kanalak vanília
- 2 db Nagyobb tojás
- 2 teáskanál Fahéj
- 1 teáskanál Ginger
- 1 csésze sütőtök
- 1 csésze Sima liszt mínusz 2 evőkanál
- 2⁄3 csésze Plusz 2 evőkanál kakaópor
- 1⁄4 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dice vaj
- 2 csészék kristálycukor
- 4 darab tojás
- 2 teáskanál vanília esszencia
- 1⁄2 teáskanál só
- 4 darab tojásfehérje
- 1 csésze Extra finom kristálycukor Dixie Crystals
- Bolti fekete cukormáz
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Egy 23x33 centiméteres sütőformát alját és oldalát sütőpapírral bélelj ki. A tökös réteghez finoman keverd össze a puha krémsajtot és a kristálycukrot, amíg el nem tűnnek a csomók. Adj hozzá vaníliát, tojást, majd a fahéjat, gyömbért és tököt. A brownie réteghez szitáld át a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd tedd félre. Két darab 113 g-os vajat kockázd fel, és helyezd egy nagy tálba, hogy beférjenek bele az összes hozzávaló. Olvaszd fel a vajat enyhén forrásban lévő víz felett, majd vedd le a tűzről. Keverd hozzá a cukrot. Adj hozzá tojást, és addig keverd, amíg jól össze nem keverednek. Adj hozzá vaníliát és sót. Kapcsold ki a habverőt, majd egy spatulával óvatosan dolgozd be a száraz hozzávalókat. Az előkészített formába öntsél be egy kicsit több, mint felét ebből a tésztából. Az egész tökös keveréket terítsd rá, majd egyenletesen simítsd el. Fedd le a maradék brownie tésztával. A tészta tetejét egy kés hegyével simítsd el, hogy mramorhatást hozz létre. Süsd, amíg a brownie közepén meg nem dermed, kb. 45-48 percig.
Addig is készítsd elő a szellemeket. Egy tálban keverjük össze a tojásfehérjét, a cukrot és a sót. Tegyük enyhén forró víz fölé, ügyelve arra, hogy a tojásfehérjével teli tál ne érjen a forró vízhez. Folyamatosan verjük fel, amíg a keverék el nem éri a 100 °C-os hőmérsékletet. Vegyük le a tűzről, és addig verjük, amíg merev csúcsok nem képződnek. Tegyük egy közepes kerek tésztaheggyel ellátott sütőzacskóba. Béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral, és a cukrászzacskó segítségével töltsük a cukormázat szellemformákba. Süssük 90°C - 100°C-on körülbelül 90 percig. Vigyázzunk, ne legyen aranyszínű. Amikor ropogósak és szárazak, vegyük ki őket a sütőből. Díszítsük a szellemek szemeit fekete cukormázzal. A szellemek alját kenjük meg egy kis fekete cukormázzal, és helyezzük őket a sütikre, hagyva elég helyet, hogy négyzetekre vághassuk őket.