HIRDETŐ

Forrás: canva

Klasszikus cannelloni

A klasszikus cannellonit többször is elkészítettem már, és mindig nagy sikere volt. A friss, otthon készült töltelékek és a finom, gazdag paradicsomszósz lenyűgöző párost alkotnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 16 darab cannelloni tészta cső Hozzáadott
  • 500 g ricotta sajt Hozzáadott
  • 200 g Spenót Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 100 g reszelt mozzarella Hozzáadott
  • 800 ml paradicsomszósz Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is öblítsük le a spenótot, majd pároljuk meg enyhén, amíg megpuhul. Próbálkozzunk meg a lehető legtöbb vizet kisajtolni belőle, mivel a többi töltelék összetevőjét is befolyásolhatja.

2. Lépés

Keverjük össze a ricotta sajtot, a spenótot, a tojást, majd ízesítsük sóval és borssal. Ez a töltelék lesz a cannelloni csövekben.

3. Lépés

A fokhagymát aprítsuk fel és keverjük a paradicsomszózshoz. Ízesítsük sóval, borssal, és hagyjuk lassan főni. Ez alatt az idő alatt töltse meg a cannelloni csöveket a ricotta és spenót keverékkel.

4. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tűzálló edénybe öntsünk egy kevés paradicsomszózsot, majd helyezzük bele a töltött cannelloneket.

5. Lépés

Öntsük rá a maradék paradicsomszózsot, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával. Süssük a sütőben körülbelül 30 percig, míg a sajt aranybarnára pirul.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, szórjuk meg fűszerekkel vagy friss bazsalikommal a tetején, de folyós mozarellával is szépen megkoronázhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek