Forrás: canva
Klasszikus cannelloni
A klasszikus cannellonit többször is elkészítettem már, és mindig nagy sikere volt. A friss, otthon készült töltelékek és a finom, gazdag paradicsomszósz lenyűgöző párost alkotnak.
Hozzávalók
- 16 darab cannelloni tészta cső
- 500 g ricotta sajt
- 200 g Spenót
- 1 tojás
- 100 g reszelt mozzarella
- 800 ml paradicsomszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Eljárás
Először is öblítsük le a spenótot, majd pároljuk meg enyhén, amíg megpuhul. Próbálkozzunk meg a lehető legtöbb vizet kisajtolni belőle, mivel a többi töltelék összetevőjét is befolyásolhatja.
Keverjük össze a ricotta sajtot, a spenótot, a tojást, majd ízesítsük sóval és borssal. Ez a töltelék lesz a cannelloni csövekben.
A fokhagymát aprítsuk fel és keverjük a paradicsomszózshoz. Ízesítsük sóval, borssal, és hagyjuk lassan főni. Ez alatt az idő alatt töltse meg a cannelloni csöveket a ricotta és spenót keverékkel.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tűzálló edénybe öntsünk egy kevés paradicsomszózsot, majd helyezzük bele a töltött cannelloneket.
Öntsük rá a maradék paradicsomszózsot, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával. Süssük a sütőben körülbelül 30 percig, míg a sajt aranybarnára pirul.
Tálaljuk melegen, szórjuk meg fűszerekkel vagy friss bazsalikommal a tetején, de folyós mozarellával is szépen megkoronázhatjuk.