HIRDETŐ

Forrás: canva

Klasszikus cannelloni

A klasszikus cannellonit többször is elkészítettem már, és mindig nagy sikere volt. A friss, otthon készült töltelékek és a finom, gazdag paradicsomszósz lenyűgöző párost alkotnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 16 darab cannelloni tészta cső Hozzáadott
  • 500 g ricotta sajt Hozzáadott
  • 200 g Spenót Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 100 g reszelt mozzarella Hozzáadott
  • 800 ml paradicsomszósz Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is öblítsük le a spenótot, majd pároljuk meg enyhén, amíg megpuhul. Próbálkozzunk meg a lehető legtöbb vizet kisajtolni belőle, mivel a többi töltelék összetevőjét is befolyásolhatja.

2. Lépés

Keverjük össze a ricotta sajtot, a spenótot, a tojást, majd ízesítsük sóval és borssal. Ez a töltelék lesz a cannelloni csövekben.

3. Lépés

A fokhagymát aprítsuk fel és keverjük a paradicsomszózshoz. Ízesítsük sóval, borssal, és hagyjuk lassan főni. Ez alatt az idő alatt töltse meg a cannelloni csöveket a ricotta és spenót keverékkel.

4. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tűzálló edénybe öntsünk egy kevés paradicsomszózsot, majd helyezzük bele a töltött cannelloneket.

5. Lépés

Öntsük rá a maradék paradicsomszózsot, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával. Süssük a sütőben körülbelül 30 percig, míg a sajt aranybarnára pirul.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, szórjuk meg fűszerekkel vagy friss bazsalikommal a tetején, de folyós mozarellával is szépen megkoronázhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új