HIRDETŐ

Klasszikus friss Pándi meggytorta

Ez a Pándi meggytorta egy igazi magyar klasszikus, amely ötvözi a friss, ropogós puffasztott tészta lédús, savanykás meggyszeleteket gondosan kihűlt, porcukorral megszórt pite.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott
  • 1 Üveg meggylekvár Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Verjük fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra.

2. Lépés

Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, a csipet sót, az olajat és a vizet.

3. Lépés

Egy közepes, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük a tésztát 200 fokon 15-20 percig.

4. Lépés

Amikor a tészta már majdnem kész (de még nem teljesen), kenjük rá a meggylekvárt.

5. Lépés

Süssük még további 10 percig, vagy amíg a keksz széle aranybarnára sül.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új