HIRDETŐ

Klasszikus friss Pándi meggytorta

Ez a Pándi meggytorta egy igazi magyar klasszikus, amely ötvözi a friss, ropogós puffasztott tészta lédús, savanykás meggyszeleteket gondosan kihűlt, porcukorral megszórt pite.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott
  • 1 Üveg meggylekvár Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Verjük fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra.

2. Lépés

Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, a csipet sót, az olajat és a vizet.

3. Lépés

Egy közepes, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük a tésztát 200 fokon 15-20 percig.

4. Lépés

Amikor a tészta már majdnem kész (de még nem teljesen), kenjük rá a meggylekvárt.

5. Lépés

Süssük még további 10 percig, vagy amíg a keksz széle aranybarnára sül.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek