HIRDETŐ
Klasszikus friss Pándi meggytorta
Ez a Pándi meggytorta egy igazi magyar klasszikus, amely ötvözi a friss, ropogós puffasztott tészta lédús, savanykás meggyszeleteket gondosan kihűlt, porcukorral megszórt pite.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 2 ks tojás
- 200 g kristálycukor
- 200 g liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 100 ml olaj
- 100 ml víz
- 1 Üveg meggylekvár
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
- porcukor a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
Verjük fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra.
2. Lépés
Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, a csipet sót, az olajat és a vizet.
3. Lépés
Egy közepes, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük a tésztát 200 fokon 15-20 percig.
4. Lépés
Amikor a tészta már majdnem kész (de még nem teljesen), kenjük rá a meggylekvárt.
5. Lépés
Süssük még további 10 percig, vagy amíg a keksz széle aranybarnára sül.
6. Lépés
Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.