Forrás: Pixabay: rstamats
Klasszikus fűszeres koktélmártás garnélarákhoz
Minden tenger gyümölcsei este mindig izgalmas, mert ez a házi készítésű koktélszósz a garnélarákhoz.
Hozzávalók
- 1 csésze ketchup
- 1⁄4 csésze Elkészített torma
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 1⁄2 teáskanál Csípős szósz (nem kötelező, a csípősség fokozására)
- Só és bors, ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük a ketchuppal egy tálban. Ez lesz a koktélszószunk alapja. Tapasztalatom szerint mindig a legjobb, ha jó minőségű ketchupot használunk. A ketchup kiválasztása befolyásolja a szósz általános ízét.
Adjuk hozzá az előkészített tormát, vigyázva, hogy ne öntsük ki az egészet egy csapásra. A torma erőssége márkánként változik, és jobb, ha kevéssel kezdünk, és ízlés szerint adunk hozzá többet.
Öntse bele a friss citromlevet. Ügyeljen arra, hogy csak friss citromlevet használjon, mivel a palackozott fajta nem adja ugyanazt a friss, savanykás ízt.
Itt jön a Worcestershire szósz. Az évek óta tartó mártáskészítés során rájöttem, hogy ez az összetevő egyedülállóan mély ízt kölcsönöz neki.
Ha hozzám hasonlóan a csípős ételek rajongója vagy, add hozzá a csípős szószt. Ez nem kötelező, de én gyakran használom, mert kellemesen feldobja az ételt.
Sóval és borssal fűszerezzük. Ne feledje, minden az egyensúlyról szól. Ízlés szerint finomítson rajta.
Keverje össze az összetevőket, amíg jól összeállnak. Azt szeretné, ha a mártás szép, egyenletes állagú lenne.
Voila! Kész a házi koktélszósz a garnélarákhoz! Legjobban hűtve tálalható, ezért tálalás előtt 1-2 órára tegye hűtőbe. Ne feledd, hogy finomabb, ha előre elkészíted, így minden íz összeérhet. Élvezze grillezett vagy sült garnélarákhoz. Isteni, ígérem!