HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: rstamats

Klasszikus fűszeres koktélmártás garnélarákhoz

Minden tenger gyümölcsei este mindig izgalmas, mert ez a házi készítésű koktélszósz a garnélarákhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 1 csésze ketchup Hozzáadott
  • 14 csésze Elkészített torma Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz Hozzáadott
  • 12 teáskanál Csípős szósz (nem kötelező, a csípősség fokozására) Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Kezdjük a ketchuppal egy tálban. Ez lesz a koktélszószunk alapja. Tapasztalatom szerint mindig a legjobb, ha jó minőségű ketchupot használunk. A ketchup kiválasztása befolyásolja a szósz általános ízét.

2. Lépés

Adjuk hozzá az előkészített tormát, vigyázva, hogy ne öntsük ki az egészet egy csapásra. A torma erőssége márkánként változik, és jobb, ha kevéssel kezdünk, és ízlés szerint adunk hozzá többet.

3. Lépés

Öntse bele a friss citromlevet. Ügyeljen arra, hogy csak friss citromlevet használjon, mivel a palackozott fajta nem adja ugyanazt a friss, savanykás ízt.

4. Lépés

Itt jön a Worcestershire szósz. Az évek óta tartó mártáskészítés során rájöttem, hogy ez az összetevő egyedülállóan mély ízt kölcsönöz neki.

5. Lépés

Ha hozzám hasonlóan a csípős ételek rajongója vagy, add hozzá a csípős szószt. Ez nem kötelező, de én gyakran használom, mert kellemesen feldobja az ételt.

6. Lépés

Sóval és borssal fűszerezzük. Ne feledje, minden az egyensúlyról szól. Ízlés szerint finomítson rajta.

7. Lépés

Keverje össze az összetevőket, amíg jól összeállnak. Azt szeretné, ha a mártás szép, egyenletes állagú lenne.

8. Lépés

Voila! Kész a házi koktélszósz a garnélarákhoz! Legjobban hűtve tálalható, ezért tálalás előtt 1-2 órára tegye hűtőbe. Ne feledd, hogy finomabb, ha előre elkészíted, így minden íz összeérhet. Élvezze grillezett vagy sült garnélarákhoz. Isteni, ígérem!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új