Forrás: zizitop101 for Pixabay
Klasszikus káposztatekercsek darált hússal töltve
Hilda unokatestvérem tanította nekem ezt a káposztás tekercs receptet a kilencvenes évek elején. A múltban a főztje folyamatosan fejlődött, és a káposztás tekercsek legendássá váltak. Számtalanszor elkészítettem már ezt a hagyományos ételt. Mindig különleges élvezet ezt a finomságot tálalni. A házi készítésű káposztatekercsek ízletesek és laktatóak.
Hozzávalók
- 8 nagy Fehér káposzta levelek
- 500 g Vegyes darált hús
- 1 közepes méret hagyma, apróra vágva
- 1 Csésze Rizs, főtt
- 1 Teáskanál só
- 1⁄2 Teáskanál bors
- 1 Can paradicsomszósz
- 500 ml Húsleves
Eljárás
A klasszikus német káposztatekercs elkészítéséhez először a fehér káposztát 5 percig forró vízbe mártva blansírozzuk, majd lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. Így a káposztalevelek elég rugalmasak lesznek ahhoz, hogy a tekercsek ne szakadjanak el.
Közben keverje össze a darált húst, a hagymát, a főtt rizst, a sót és a borsot egy tálban. Folyamatosan kóstolgassa, hogy biztosítsa a megfelelő só- és borsmennyiséget.
Most vegyünk egy-egy káposztalevelet, és tegyünk egy kis húsos tölteléket a levelek közepére. Ezután hajtsa össze az oldalait, és tekerje fel a levelet, hasonlóan a tojástekercshez.
A roulákat ezután egy mély tűzálló tálba helyezzük, és paradicsomszósszal és húslevessel leöntjük.
A káposztatekercsek ezután a 180 °C-ra előmelegített sütőbe kerülnek körülbelül 90 percre. Itt türelemre van szükség. A konyhában terjengő illat csábító, de hagyjuk a káposztás roládokat a végéig sülni, hogy szép lédúsak és puhák legyenek.