HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Klasszikus karfiolleves
A karfiol, mint könnyed nyári zöldség, a leves főszereplőjeként is megállja a helyét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 ks karfiol
- 4 ks sárgarépa
- 2 ks leveskocka
- 2 evőkanál Petrezselyem
- 1 evőkanál vaj
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A karfiolt és a répákat feldaraboljuk. Beletesszük egy lábasba a vajjal együtt, és átpirítjuk őket. Ezután felöntjük forró vízzel és forralás után beledobjuk a leveskockákat (vagy dolgozhatunk alaplével is).
2. Lépés
Addig főzzük az egészet amig a zöldségek megpuhulnak. Végezetül sózzuk, borsozzuk amennyiben szükséges és petrezselyemmel szórjuk meg levesünket.