HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus karfiolleves

A karfiol, mint könnyed nyári zöldség, a leves főszereplőjeként is megállja a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks karfiol Hozzáadott
  • 4 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks leveskocka Hozzáadott
  • 2 evőkanál Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A karfiolt és a répákat feldaraboljuk. Beletesszük egy lábasba a vajjal együtt, és átpirítjuk őket. Ezután felöntjük forró vízzel és forralás után beledobjuk a leveskockákat (vagy dolgozhatunk alaplével is).

2. Lépés

Addig főzzük az egészet amig a zöldségek megpuhulnak. Végezetül sózzuk, borsozzuk amennyiben szükséges és petrezselyemmel szórjuk meg levesünket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új