HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus karfiolleves

A karfiol, mint könnyed nyári zöldség, a leves főszereplőjeként is megállja a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks karfiol Hozzáadott
  • 4 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks leveskocka Hozzáadott
  • 2 evőkanál Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A karfiolt és a répákat feldaraboljuk. Beletesszük egy lábasba a vajjal együtt, és átpirítjuk őket. Ezután felöntjük forró vízzel és forralás után beledobjuk a leveskockákat (vagy dolgozhatunk alaplével is).

2. Lépés

Addig főzzük az egészet amig a zöldségek megpuhulnak. Végezetül sózzuk, borsozzuk amennyiben szükséges és petrezselyemmel szórjuk meg levesünket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek