HIRDETŐ

Forrás: artfocus via Adobe Stock

Klasszikus kelkáposzta tekercsek

Egy finomság a német konyhából, a kelkáposzta tekercsek darált hússal töltött kelkáposzta levelek, amelyek ízletes húslevésben párolódnak. Ideálisak egy meghitt családi étkezéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Töltés

  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 1 Darab Aprított hagyma Hozzáadott
  • 1 apróra vágva fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 12 Teáskanál bors Hozzáadott

A rouládokhoz

  • 8 Darab Kelkáposzta levelek Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítse el a tölteléket a káposztatekercshez, keverje össze a darált húst a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal.

2. Lépés

Blansírozza a kelkáposzta leveleket néhány percig forró vízben, amíg megpuhulnak.

3. Lépés

Helyezzen egy bőséges mennyiségű tölteléket minden savanyú káposzta levélre, és szorosan göngyölje fel. Ügyeljen arra, hogy a levél vége alul legyen, hogy megakadályozza a töltelék kiszivárgását.

4. Lépés

Olvassza fel a vajat egy nagy serpenyőben, és pirítsa meg a rouládokat minden oldalukon, amíg enyhén megpirulnak.

5. Lépés

Öntse bele a marhahúslevest a serpenyőbe, és párolja benne a roulade-ot, amíg jól átsül, körülbelül 30 percig.

6. Lépés

Tálalja a kelkáposzta tekercseket forrón, krumplipürével vagy rizzsel kísérve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új