Forrás: artfocus via Adobe Stock
Klasszikus kelkáposzta tekercsek
Egy finomság a német konyhából, a kelkáposzta tekercsek darált hússal töltött kelkáposzta levelek, amelyek ízletes húslevésben párolódnak. Ideálisak egy meghitt családi étkezéshez.
Hozzávalók
Töltés
- 500 g darált hús
- 1 Darab Aprított hagyma
- 1 apróra vágva fokhagymagerezd
- 1 Teáskanál só
- 1⁄2 Teáskanál bors
A rouládokhoz
- 8 Darab Kelkáposzta levelek
- 2 evőkanál vaj
- 500 ml marhahúsleves
Eljárás
Először készítse el a tölteléket a káposztatekercshez, keverje össze a darált húst a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal.
Blansírozza a kelkáposzta leveleket néhány percig forró vízben, amíg megpuhulnak.
Helyezzen egy bőséges mennyiségű tölteléket minden savanyú káposzta levélre, és szorosan göngyölje fel. Ügyeljen arra, hogy a levél vége alul legyen, hogy megakadályozza a töltelék kiszivárgását.
Olvassza fel a vajat egy nagy serpenyőben, és pirítsa meg a rouládokat minden oldalukon, amíg enyhén megpirulnak.
Öntse bele a marhahúslevest a serpenyőbe, és párolja benne a roulade-ot, amíg jól átsül, körülbelül 30 percig.
Tálalja a kelkáposzta tekercseket forrón, krumplipürével vagy rizzsel kísérve.