HIRDETŐ

Forrás: artfocus via Adobe Stock

Klasszikus kelkáposzta tekercsek

Egy finomság a német konyhából, a kelkáposzta tekercsek darált hússal töltött kelkáposzta levelek, amelyek ízletes húslevésben párolódnak. Ideálisak egy meghitt családi étkezéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Töltés

  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 1 Darab Aprított hagyma Hozzáadott
  • 1 apróra vágva fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 12 Teáskanál bors Hozzáadott

A rouládokhoz

  • 8 Darab Kelkáposzta levelek Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítse el a tölteléket a káposztatekercshez, keverje össze a darált húst a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal.

2. Lépés

Blansírozza a kelkáposzta leveleket néhány percig forró vízben, amíg megpuhulnak.

3. Lépés

Helyezzen egy bőséges mennyiségű tölteléket minden savanyú káposzta levélre, és szorosan göngyölje fel. Ügyeljen arra, hogy a levél vége alul legyen, hogy megakadályozza a töltelék kiszivárgását.

4. Lépés

Olvassza fel a vajat egy nagy serpenyőben, és pirítsa meg a rouládokat minden oldalukon, amíg enyhén megpirulnak.

5. Lépés

Öntse bele a marhahúslevest a serpenyőbe, és párolja benne a roulade-ot, amíg jól átsül, körülbelül 30 percig.

6. Lépés

Tálalja a kelkáposzta tekercseket forrón, krumplipürével vagy rizzsel kísérve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek