Forrás: Youtube
Klasszikus máglyarakás
Mutatós és laktató desszert, melyet egész évben készíthetünk. Édesszájúak számára egy főétellel is felér.
Hozzávalók
- 40 dkg kalács
- 300 ml tej
- 5 ks tojássárgája
- 4 Csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 50 dkg túró
- 1 Csomag fahéjas cukor
- 1 citrom leve
- 60 dkg alma
- 5 dkg mazsola
- 5 ks tojásfehérje
- 5 dkg vaj
Eljárás
A tejet a 10 dkg cukorral, kettő csomag vaníliás cukorral és 3 tojássárgájával egy tálban habosra verjük.
Egy másik tálban a túrót is kikeverjük a másik kettő csomag vaníliás cukorral és 2 tojássárgájával.
Az almát megtisztítjuk, és felszeleteljük egy harmadik tálba. Meglocsoljuk citromlével és összekeverjük a fahéjes cukorral, illetve a mazsolával.
Egy tepsit kikenünk vajjal. A kalács szeleteket belemártjuk a tejbe, és a tepsire fektetjük egymás mellé szorosan.
Erre rétegezzük a túrós, majd az almás tölteléket. A tetejét a maradék áztatott kalács szeletekkel fedjük le.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A sütés vége előtt felverjük a tojásfehérjéket a maradék 10 dkg cukorral. Bevonjuk a süteményünk tetejét vele, majd tovább sütjük mindaddig amig aranybarna nem lesz.