HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus máglyarakás

Mutatós és laktató desszert, melyet egész évben készíthetünk. Édesszájúak számára egy főétellel is felér.

HIRDETŐ
TOP desszertek - Ízek kombinációja, aminek nem lehet ellenállni! Válogatás a legnépszerűbbekből

A recept ebben a cikkben található

TOP desszertek - Ízek kombinációja, aminek nem lehet ellenállni! Válogatás a legnépszerűbbekből

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg kalács Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 5 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 4 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 20 dkg kristálycukor Hozzáadott
  • 50 dkg túró Hozzáadott
  • 1 Csomag fahéjas cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 60 dkg alma Hozzáadott
  • 5 dkg mazsola Hozzáadott
  • 5 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 5 dkg vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tejet a 10 dkg cukorral, kettő csomag vaníliás cukorral és 3 tojássárgájával egy tálban habosra verjük.

2. Lépés

Egy másik tálban a túrót is kikeverjük a másik kettő csomag vaníliás cukorral és 2 tojássárgájával.

3. Lépés

Az almát megtisztítjuk, és felszeleteljük egy harmadik tálba. Meglocsoljuk citromlével és összekeverjük a fahéjes cukorral, illetve a mazsolával.

4. Lépés

Egy tepsit kikenünk vajjal. A kalács szeleteket belemártjuk a tejbe, és a tepsire fektetjük egymás mellé szorosan.

5. Lépés

Erre rétegezzük a túrós, majd az almás tölteléket. A tetejét a maradék áztatott kalács szeletekkel fedjük le.

6. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

7. Lépés

A sütés vége előtt felverjük a tojásfehérjéket a maradék 10 dkg cukorral. Bevonjuk a süteményünk tetejét vele, majd tovább sütjük mindaddig amig aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új