HIRDETŐ

Klasszikus meggyes pite

A Klasszikus Meggyes Pite egy tradicionális magyar sütemény, amelynek alját ropogós tészta, tetejét pedig zamatos meggy borítja. A könnyű és frissítő ízeken harmonizak egymással, és tökéletes választás lehet nyári kávé mellett.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g vajákra vágva) Hozzáadott
  • 75 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília-kivonat Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 bögre gyümölcs (friss vagy lecsöpögtetett konzerv) Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kenjünk ki egy 24 cm átmérőjű piteformát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet, a hideg vajat és a porcukrot egy tálban, amíg morzsás állagú nem lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját vanília-kivonatot és a sót, majd gyúrjuk össze a tésztát, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés hideg vizet, hogy összetartsa a tésztát.

4. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszken, majd helyezzük a piteformába úgy, hogy az aljára és az oldalára is jusson. Vágjuk le felesleges tésztát.

5. Lépés

A meggyet keverjük össze a kristálycukorral, keményítővel és a citromlével tálban. Öntsük a meggykeveréket a piteformába.

6. Lépés

Süssük a pitét előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, a tészta aranybarnára nem sül és a meggy meg nem puhul.

7. Lépés

Miután kivettük a pitét a sütőből, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új