HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus otthoni Almakompót télire

Az almakompót télire egy klasszikus, otthoni tartósítás. Egy édes és savanyú összetevőkből készített, gyümölcsös finomság, amely elengedhetetlen része a szüreti szezonnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 5 kg alma Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 5 ks citrom leve Hozzáadott
  • 5 ks szegfűszeg Hozzáadott
  • 5 ks fahéjrúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Mosd meg alaposan az almákat, majd vágd őket félbe és távolítsd el a magházukat.

2. Lépés

Tetszőlegesen darabold fel a gyümölcsöket.

3. Lépés

Készíts egy nagy lábasban szirupot a cukorból és a vízből.

4. Lépés

Amint a cukor teljesen feloldódott, add hozzá a feldarabolt almákat, a citromlevet, a szegfűszeget és a fahéjrudat.

5. Lépés

Fedd le a lábast és lassú tűzön főzd 30 percig, amíg az almák megpuhulnak.

6. Lépés

Amíg a kompót fő, készítsd elő az üvegeket: mosd el őket, majd sterilizáld beőntve őket forrásban lévő vízzel.

7. Lépés

Töltsd meg az üvegeket a még forró kompóttal, majd azonnal zárd le őket.

8. Lépés

Hagyd, hogy a kompót a fedél alatt, saját hőjében teljesen kihűljön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új