Forrás: Pixabay
Klasszikus otthoni Almakompót télire
Az almakompót télire egy klasszikus, otthoni tartósítás. Egy édes és savanyú összetevőkből készített, gyümölcsös finomság, amely elengedhetetlen része a szüreti szezonnak.
Hozzávalók
- 5 kg alma
- 1 kg cukor
- 1 l víz
- 5 ks citrom leve
- 5 ks szegfűszeg
- 5 ks fahéjrúd
Eljárás
Mosd meg alaposan az almákat, majd vágd őket félbe és távolítsd el a magházukat.
Tetszőlegesen darabold fel a gyümölcsöket.
Készíts egy nagy lábasban szirupot a cukorból és a vízből.
Amint a cukor teljesen feloldódott, add hozzá a feldarabolt almákat, a citromlevet, a szegfűszeget és a fahéjrudat.
Fedd le a lábast és lassú tűzön főzd 30 percig, amíg az almák megpuhulnak.
Amíg a kompót fő, készítsd elő az üvegeket: mosd el őket, majd sterilizáld beőntve őket forrásban lévő vízzel.
Töltsd meg az üvegeket a még forró kompóttal, majd azonnal zárd le őket.
Hagyd, hogy a kompót a fedél alatt, saját hőjében teljesen kihűljön.