HIRDETŐ
Klasszikus répatorta
Lédús répás darabok csokoládé öntettel
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
20
Hozzávalók
- 4 db Tojás
- 1 bögre kristálycukor
- 1 vanília cukor
- 1 bögre olaj
- 2 bögrék sima liszt speciális
- 1 por A péksüteményhez
- 100 g Aprított darált dió
- 500 g reszelt sárgarépa
Mártás
- 150 g Tejcsokoládé
- Egy kis olaj
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A tálba tesszük a tojásokat, a kristálycukrot és a vaníliacukrot, majd mindent habosra verünk. Hozzáadjuk az olajat és kisebb fordulatszámon tovább verjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és újra alacsony fordulaton keverjük össze a turmixgéppel.
2. Lépés
Végül hozzáadjuk a diókat (felet ledaráltam, felet aprítottam) és a finomra reszelt répát. Belekeverjük a tésztába, és egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük (30x20).
3. Lépés
180 C-on sütjük körülbelül 40 percig. Vigyázzunk, nehogy túlsütjük a piskótát, nehogy száraz legyen.
4. Lépés
Hagyjuk körülbelül 15-20 percig hűlni és öntsük rá az olajjal felolvasztott csokoládét. Hagyjuk megdermedni és szeleteljük fel. Tetszés szerint díszíthetjük apróra vágott dióval.