HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Klasszikus túrós rétes
Az egyik legkedveltebb rétesfajta a túrós rétes. Ízlés szerint mazsolával, és mazsola nélkül is készíthető, de a citromhéját semmiféleképpen se hagyjuk ki!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 3 ks réteslap
- olvasztott vaj a kenegetéshez
- 500 g tehéntúró
- 2 csipet só
- 100 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál tejföl
- 2 ks tojás
- 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A töltelékez összekeverjük egy tálban a túrót, a tojásokat, a citromhéját, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót tejfölt és búzadarát.
2. Lépés
Egy sütőpapírral bélelt tepsire lefektetjük az egyik réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, ráfektetjük a másodikat, melyet szintén megvajazunk, és jöhet a harmadik lap, melyre már a túrós tölteléket pakoljuk. Oldalait behajtva, feltekerjük rétesformának.
3. Lépés
A maradék olvasztott vajat kívülről is megkenjük a réteseket.
4. Lépés
180°C-os sütőben 15-25 perc alatt készre sütjük.