Forrás: Pixabay
Könnyed, ideális Hamis húsleves
Egy húsleves mindig jól esik, de mit csináljunk, ha valamilyen oknál fogva nem szeretnénk húst használni? Ekkor jön jól ez a \hamis húsleves\ recept, ami ugyanúgy finom, mint az eredeti húsos változat, mégis sokkal könnyedebb, ideális lehet vegetáriánusoknak vagy azoknak, akik egyszerűen csak kicsit kímélnék a szervezetüket.
Hozzávalók
- 2 ks nagy burgonya
- 2 ks sárgarépa
- 2 ks zeller
- 2 ks vöröshagyma
- 2 ks paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks zöldpaprika
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 csokor zellerlevél
- 1 kávéskanálnyi só
- 1 kávéskanálnyi bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 11⁄2 l víz
Eljárás
A burgonyát, a sárgarépát és a zellert megpucoljuk, majd kockára vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy lábasban felmelegítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a felkockázott paradicsomot és a paprikát, majd felöntjük a vízzel.
Hozzáadjuk a petrezselymet és a zellerlevelet, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt, kis lángon főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 30 perc).
Tálalás előtt vegyük ki a petrezselyem csokrot és a zellerlevelet.