HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyed, ideális Hamis húsleves

Egy húsleves mindig jól esik, de mit csináljunk, ha valamilyen oknál fogva nem szeretnénk húst használni? Ekkor jön jól ez a \hamis húsleves\ recept, ami ugyanúgy finom, mint az eredeti húsos változat, mégis sokkal könnyedebb, ideális lehet vegetáriánusoknak vagy azoknak, akik egyszerűen csak kicsit kímélnék a szervezetüket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks nagy burgonya Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks zeller Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csokor zellerlevél Hozzáadott
  • 1 kávéskanálnyi Hozzáadott
  • 1 kávéskanálnyi bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A burgonyát, a sárgarépát és a zellert megpucoljuk, majd kockára vágjuk.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, és üvegesre pároljuk.

4. Lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a felkockázott paradicsomot és a paprikát, majd felöntjük a vízzel.

5. Lépés

Hozzáadjuk a petrezselymet és a zellerlevelet, sózzuk, borsozzuk.

6. Lépés

Fedő alatt, kis lángon főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 30 perc).

7. Lépés

Tálalás előtt vegyük ki a petrezselyem csokrot és a zellerlevelet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új