HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Könnyű ecetes uborkasaláta
Frissítsd fel magad ezzel az egyszerű és ízletes uborkasalátával. Ez a ropogós, hideg uborkával és friss fűszernövényekkel készült saláta tökéletes köret bármilyen húsos fogáshoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 ks közepes kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek ecet
- 2 csipet só
- 1 ek csapott cukor
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Az uborkákat meghámozzuk, és a tálba szeleteljük szeletővel.
2. Lépés
Lesózzuk, jól átkeverjük, és pár percre hagyjuk állni, hogy levet eresszen.
3. Lépés
Ecettel meglocsoljuk, cukorral megszórjuk, fokhagymát passzírozunk vagy reszelünk rá, és alaposan átkeverjük.
4. Lépés
A hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tartjuk (időnként átkeverjük, hogy az ízek összeérjenek).
5. Lépés
Díszíthetjük pirospaprikával. Jó étvágyat!
6. Lépés
Tipp: elkészíthetjük tejfölösen, de feldobhatjuk az ízét fűszernövényekkel is, például kaporral, mentával vagy petrezselyemmel, ízlés szerint.