HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyű ecetes uborkasaláta

Frissítsd fel magad ezzel az egyszerű és ízletes uborkasalátával. Ez a ropogós, hideg uborkával és friss fűszernövényekkel készült saláta tökéletes köret bármilyen húsos fogáshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks közepes kígyóuborka Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek ecet Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 1 ek csapott cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Az uborkákat meghámozzuk, és a tálba szeleteljük szeletővel.

2. Lépés

Lesózzuk, jól átkeverjük, és pár percre hagyjuk állni, hogy levet eresszen.

3. Lépés

Ecettel meglocsoljuk, cukorral megszórjuk, fokhagymát passzírozunk vagy reszelünk rá, és alaposan átkeverjük.

4. Lépés

A hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tartjuk (időnként átkeverjük, hogy az ízek összeérjenek).

5. Lépés

Díszíthetjük pirospaprikával. Jó étvágyat!

6. Lépés

Tipp: elkészíthetjük tejfölösen, de feldobhatjuk az ízét fűszernövényekkel is, például kaporral, mentával vagy petrezselyemmel, ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új