HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyű és gyors Paradicsomleves konzervből

Ezt a receptet könnyű elkészíteni, ideális a hétköznapokra, amikor nincs időnk friss zöldségből főzni. A konzervált paradicsomleves kiváló alapanyag egyszerű, mégis ízletes ételhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks nagyobb hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 ks paradicsomkonzerv Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • friss bazsalikom, a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Melegítsünk elő egy fazekat az olajjal. Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd futtassuk meg őket az olajban, amíg aranybarna színű nem lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és főzzük néhány percig.

3. Lépés

Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a cukrot, az oregánót és a zöldségleves alaplevet. Keverjük össze, és hagyjuk felforrni.

4. Lépés

Amikor a leves felforrt, csökkentsük a hőt, majd főzzük 15 percig.

5. Lépés

Tegyük hozzá a sót és a borsot, majd tálaljuk a levest friss bazsalikommal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek