HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyű és gyors Paradicsomleves konzervből

Ezt a receptet könnyű elkészíteni, ideális a hétköznapokra, amikor nincs időnk friss zöldségből főzni. A konzervált paradicsomleves kiváló alapanyag egyszerű, mégis ízletes ételhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks nagyobb hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 ks paradicsomkonzerv Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • friss bazsalikom, a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Melegítsünk elő egy fazekat az olajjal. Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd futtassuk meg őket az olajban, amíg aranybarna színű nem lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és főzzük néhány percig.

3. Lépés

Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a cukrot, az oregánót és a zöldségleves alaplevet. Keverjük össze, és hagyjuk felforrni.

4. Lépés

Amikor a leves felforrt, csökkentsük a hőt, majd főzzük 15 percig.

5. Lépés

Tegyük hozzá a sót és a borsot, majd tálaljuk a levest friss bazsalikommal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új