HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Könnyű és gyors Paradicsomleves konzervből
Ezt a receptet könnyű elkészíteni, ideális a hétköznapokra, amikor nincs időnk friss zöldségből főzni. A konzervált paradicsomleves kiváló alapanyag egyszerű, mégis ízletes ételhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 ks nagyobb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 ks paradicsomkonzerv
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál oregánó
- 1 l zöldségleves alaplé
- só, bors ízlés szerint
- friss bazsalikom, a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Melegítsünk elő egy fazekat az olajjal. Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd futtassuk meg őket az olajban, amíg aranybarna színű nem lesz.
2. Lépés
Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és főzzük néhány percig.
3. Lépés
Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a cukrot, az oregánót és a zöldségleves alaplevet. Keverjük össze, és hagyjuk felforrni.
4. Lépés
Amikor a leves felforrt, csökkentsük a hőt, majd főzzük 15 percig.
5. Lépés
Tegyük hozzá a sót és a borsot, majd tálaljuk a levest friss bazsalikommal megszórva.