HIRDETŐ

Könnyű és ízletes Zöldbabfőzelék

A zöldbabfőzelék egy klasszikus magyar étel, amelyet friss, zöldbabból készítünk. Egy könnyű és ízletes étel, amelyet általában főételként fogyasztunk, de akár köretként is tálalható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zöldbab Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • friss petrezselyem vagy snidling a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A zöldbabokat alaposan mossuk meg és vágjuk le a végeiket. Ha a hüvelyek vastagok, akkor húzzuk le a fonalas részüket is.

2. Lépés

Egy lábasban forraljunk fel sós vizet, majd adjuk hozzá a zöldbabokat. Főzzük kb. 10-15 percig, amíg megpuhulnak, de még enyhén roppanósak maradnak.

3. Lépés

Közben egy másik lábasban olvasszuk fel az olajat, majd adjuk hozzá finomra vágott vöröshagymát, és pároljuk meg, amíg üveges lesz.

4. Lépés

A párolt vöröshagymához adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze, hogy kialakuljon egy rántás. Pirítsuk 1-2 percig, majd öntsük fel fokozatosan a főzővizet a zöldbabokból, amíg egy sűrűbb, krémes állagú mártás nem lesz.

5. Lépés

Adjuk hozzá a megfőzött zöldbabokat a mártáshoz, keverjük össze, majd főzzük még pár percig, amíg az ízek összeérnek.

6. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk meg.

7. Lépés

A zöldbabfőzeléket forrón tálaljuk, és díszítsük friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új