HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Couleur

Könnyű krémes sajtos burgonya sütés

Ez a recept a sajt gazdagságát, a burgonya kényelmét és a hagyma finom, édes ízét ötvözi. Mindig finom krémes és ízgazdag lesz, tökéletes vacsora köret, vagy önmagában is kényelmes ebédlehetőség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 5 közepes burgonya Hozzáadott
  • 1 közepes hagyma Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 500 ml Tejszínből Hozzáadott
  • 200 gms Reszelt cheddar sajt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • 50 gms Vaj Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

105 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 355 Fahrenheit-fokra (180 Celsius-fokra) - ez a fontos lépés biztosítja, hogy a burgonya egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Ezután hámozza meg és szeletelje vékonyra a burgonyát és a hagymát. Én személy szerint mandolinos szeletelőt használok ehhez, hogy biztosítsam az egyenletességet, de egy éles kés is ugyanolyan jól teszi a dolgát.

3. Lépés

Darálóval vagy préssel zúzzuk össze a fokhagymát - a levének jól ki kell engednie a levét, hogy a legjobb ízt adja a süteménynek.

4. Lépés

Egy nagy keverőtálban keverje össze a felszeletelt burgonyát, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tejszínt, a sajt felét, a sót és a borsot. Jól keverjük össze, hogy minden szeletre jusson krém és sajt, ez krémesebb süteményt eredményez.

5. Lépés

Kenje ki a sütőformát vajjal, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevonja, hogy megakadályozza a ragadást. Évek óta sütés után azt javaslom, hogy mély tálat használjunk, hogy a krémesség túlcsordulás nélkül elférjen.

6. Lépés

A burgonyás keveréket egyenletesen rétegezze a tepsibe, és nyomkodja le a keveréket, hogy tömör legyen.

7. Lépés

Mielőtt betennénk a sütőbe, szórjuk meg a tetejét a maradék sajttal. A sajt aranyszínű kérget képez, ahogy a burgonya megsül - ez minden sajtimádónak igazi csemege!

8. Lépés

Süssük körülbelül 1 óra 15 percig, amíg a teteje aranyszínű nem lesz, és a burgonya megpuhul. Egy villával ellenőrizze, hogy a burgonya megsült-e - a villának ellenállás nélkül, könnyedén bele kell csúsznia.

9. Lépés

Néhány percig hagyjuk hűlni, tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítjük. A köret nemcsak színt ad, hanem friss ízt is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új