HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Couleur

Könnyű krémes sajtos burgonya sütés

Ez a recept a sajt gazdagságát, a burgonya kényelmét és a hagyma finom, édes ízét ötvözi. Mindig finom krémes és ízgazdag lesz, tökéletes vacsora köret, vagy önmagában is kényelmes ebédlehetőség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 5 közepes burgonya Hozzáadott
  • 1 közepes hagyma Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 500 ml Tejszínből Hozzáadott
  • 200 gms Reszelt cheddar sajt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • 50 gms Vaj Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

105 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 355 Fahrenheit-fokra (180 Celsius-fokra) - ez a fontos lépés biztosítja, hogy a burgonya egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Ezután hámozza meg és szeletelje vékonyra a burgonyát és a hagymát. Én személy szerint mandolinos szeletelőt használok ehhez, hogy biztosítsam az egyenletességet, de egy éles kés is ugyanolyan jól teszi a dolgát.

3. Lépés

Darálóval vagy préssel zúzzuk össze a fokhagymát - a levének jól ki kell engednie a levét, hogy a legjobb ízt adja a süteménynek.

4. Lépés

Egy nagy keverőtálban keverje össze a felszeletelt burgonyát, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tejszínt, a sajt felét, a sót és a borsot. Jól keverjük össze, hogy minden szeletre jusson krém és sajt, ez krémesebb süteményt eredményez.

5. Lépés

Kenje ki a sütőformát vajjal, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevonja, hogy megakadályozza a ragadást. Évek óta sütés után azt javaslom, hogy mély tálat használjunk, hogy a krémesség túlcsordulás nélkül elférjen.

6. Lépés

A burgonyás keveréket egyenletesen rétegezze a tepsibe, és nyomkodja le a keveréket, hogy tömör legyen.

7. Lépés

Mielőtt betennénk a sütőbe, szórjuk meg a tetejét a maradék sajttal. A sajt aranyszínű kérget képez, ahogy a burgonya megsül - ez minden sajtimádónak igazi csemege!

8. Lépés

Süssük körülbelül 1 óra 15 percig, amíg a teteje aranyszínű nem lesz, és a burgonya megpuhul. Egy villával ellenőrizze, hogy a burgonya megsült-e - a villának ellenállás nélkül, könnyedén bele kell csúsznia.

9. Lépés

Néhány percig hagyjuk hűlni, tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítjük. A köret nemcsak színt ad, hanem friss ízt is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek