Körtés pite
A Körtés pite egy ízletes és mennyei édesség. A körte vágása és a tészta keverése az egyetlen bonyolult része ennek az édességnek, mivel a többi munkát a sütő végezi. Egy igazi magyar finomság, melyhez elengedhetetlenek a friss természetes hozzávalók.
Hozzávalók
- 4 ks nagy körte
- 250 g liszt
- 140 g vaj
- 80 g cukor
- 1 Csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1⁄2 Csésze tej
- a tetejére porcukor
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
Vágja le a körtéket kisebb darabokra.
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot.
Egy másik tálban verje fel a tojást, majd tegye hozzá a tejet és a vajat.
Keverje össze a száraz és a nedves hozzávalókat. A tészta sűrű lesz.
Terítse ki a tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába.
Rendezze el a körtedarabokat a tészta tetején.
Süssük a pitét 35-40 percig, amíg a tészta aranybarna lesz, és a körte megpuhul.
Hagyja hűlni, majd meghintse porcukorral.