HIRDETŐ

Forrás: canva

Kövesztett szalonna

A kövesztett szalonna igazán népszerű, vidéki magyar étel, amit rendkívül egyszerű elkészíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg házi füstölt szalonna Hozzáadott
  • 4 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • Egy csipet őrölt feketebors Hozzáadott
  • Kis üveg söre Hozzáadott
  • 45 szeg fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A szalonnát alaposan megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Fontos, hogy ne legyenek túl vékonyak a szeletek, pár centi vastagságúak legyenek.

2. Lépés

Az így előkészített szalonnaszeleteket behintjük sóval, borssal és fűszerekkel, majd jól bele is dörzsöljük mindezt a húsba.

3. Lépés

A szalonna sülése előtt érdemes a kemencét forróra bemelegíteni, sehogy ne rajta kezdjük a langyosítást.

4. Lépés

A szalonnát a kemence közepére tesszük, és addig sütjük, amíg a zsírja szépen ki nem olvad, és a szalonna kívül ropogós nem lesz.

5. Lépés

Eközben a vöröshagymát és a fokhagymát is összevagdaljuk. Ezt könnyen megtehetjük a szalonna sütése közben is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új