HIRDETŐ
Forrás: canva
Kövesztett szalonna
A kövesztett szalonna igazán népszerű, vidéki magyar étel, amit rendkívül egyszerű elkészíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg házi füstölt szalonna
- 4 Fej vöröshagyma
- 1 evőkanál só
- Egy csipet őrölt feketebors
- Kis üveg söre
- 45 szeg fokhagyma
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A szalonnát alaposan megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Fontos, hogy ne legyenek túl vékonyak a szeletek, pár centi vastagságúak legyenek.
2. Lépés
Az így előkészített szalonnaszeleteket behintjük sóval, borssal és fűszerekkel, majd jól bele is dörzsöljük mindezt a húsba.
3. Lépés
A szalonna sülése előtt érdemes a kemencét forróra bemelegíteni, sehogy ne rajta kezdjük a langyosítást.
4. Lépés
A szalonnát a kemence közepére tesszük, és addig sütjük, amíg a zsírja szépen ki nem olvad, és a szalonna kívül ropogós nem lesz.
5. Lépés
Eközben a vöröshagymát és a fokhagymát is összevagdaljuk. Ezt könnyen megtehetjük a szalonna sütése közben is.