:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/y4k2dbrRnWKbLMhIEZZs/e34d6b1d96d6972c772b0c114ee497.png)
Forrás: freepik
Kozák sapka
Hazánkban talán sokak számára ismeretlen, ezért szeretném veletek megosztani a receptjét. Egyébként is szeretem a régi, hagyományos ételeinket, amik sokszor eltűnnek a modern konyhákból. Lássuk hát, hogyan készítsük el a kozák sapkát!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 4 ks hagyma
- 400 g darált sertéshús
- Só, bors őrölt pirospaprika petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml olaj
Eljárás
Az előkészítéssel kezdjük. Meghámozzuk a burgonyát és a hagymát, majd a burgonyát lereszeljük, a hagymát pedig apró kockákra vágjuk. A fokhagymát is aprítsuk fel.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olaj felét, majd hozzáadjuk a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, majd fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Jól keverjük össze, és sütjük, amíg a hús meg nem pirul.
Amíg a hús sül, a maradék olajból és a reszelt burgonyából készítsünk egy kis \sapkát\ Ezt a \sapkát\ helyezzük a húsra. A burgonyától a sapka lesz csinos és ízletes.
Ne sajnáljuk a fűszereket, hiszen ezek adják meg a kozák sapka igazi ízét. Ha szeretitek a csípőset, akkor nyugodtan használjatok több pirospaprikát vagy chili paprikát.