HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kozák sapka

Hazánkban talán sokak számára ismeretlen, ezért szeretném veletek megosztani a receptjét. Egyébként is szeretem a régi, hagyományos ételeinket, amik sokszor eltűnnek a modern konyhákból. Lássuk hát, hogyan készítsük el a kozák sapkát!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 4 ks hagyma Hozzáadott
  • 400 g darált sertéshús Hozzáadott
  • Só, bors őrölt pirospaprika petrezselyem Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az előkészítéssel kezdjük. Meghámozzuk a burgonyát és a hagymát, majd a burgonyát lereszeljük, a hagymát pedig apró kockákra vágjuk. A fokhagymát is aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olaj felét, majd hozzáadjuk a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, majd fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Jól keverjük össze, és sütjük, amíg a hús meg nem pirul.

4. Lépés

Amíg a hús sül, a maradék olajból és a reszelt burgonyából készítsünk egy kis \sapkát\ Ezt a \sapkát\ helyezzük a húsra. A burgonyától a sapka lesz csinos és ízletes.

5. Lépés

Ne sajnáljuk a fűszereket, hiszen ezek adják meg a kozák sapka igazi ízét. Ha szeretitek a csípőset, akkor nyugodtan használjatok több pirospaprikát vagy chili paprikát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új