HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kozák sapka

Hazánkban talán sokak számára ismeretlen, ezért szeretném veletek megosztani a receptjét. Egyébként is szeretem a régi, hagyományos ételeinket, amik sokszor eltűnnek a modern konyhákból. Lássuk hát, hogyan készítsük el a kozák sapkát!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 4 ks hagyma Hozzáadott
  • 400 g darált sertéshús Hozzáadott
  • Só, bors őrölt pirospaprika petrezselyem Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az előkészítéssel kezdjük. Meghámozzuk a burgonyát és a hagymát, majd a burgonyát lereszeljük, a hagymát pedig apró kockákra vágjuk. A fokhagymát is aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olaj felét, majd hozzáadjuk a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, majd fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Jól keverjük össze, és sütjük, amíg a hús meg nem pirul.

4. Lépés

Amíg a hús sül, a maradék olajból és a reszelt burgonyából készítsünk egy kis \sapkát\ Ezt a \sapkát\ helyezzük a húsra. A burgonyától a sapka lesz csinos és ízletes.

5. Lépés

Ne sajnáljuk a fűszereket, hiszen ezek adják meg a kozák sapka igazi ízét. Ha szeretitek a csípőset, akkor nyugodtan használjatok több pirospaprikát vagy chili paprikát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek