HIRDETŐ

Krém Brülé

A Krém Brülé egy francia desszert, amelynek lényege, hogy a sárga krémet karamellizált cukorral fedjük be a felszínén. A desszert finom, lágy és édes, a ropogós cukor pedig nagyszerű textúrát és ízt ad hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 6 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • vanília kivonat Hozzáadott
  • cukor a karamellizáláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Forrósítsuk fel a tejszínt egy lábasban közepes hőfokon.

3. Lépés

Keverjük össze a tojássárgájákat és a cukrot egy nagy tálban. Adjuk hozzá a vanília kivonatot.

4. Lépés

Lassan keverjük hozzá a forró tejszínt a tojássárgás keverékhez, folyamatosan kevergetve.

5. Lépés

Öntsük a keveréket hat kisebb kerámia tálba.

6. Lépés

Tegyük az edényeket egy tepsibe és töltsük fel a tepsit kb. az edények feléig érő meleg vízzel.

7. Lépés

Süssük a Krém Brülét 30-35 percig, amíg a krém meg nem áll és kissé megpirul a tetején.

8. Lépés

Vegyük ki a tepsit a sütőből és hagyjuk meghűlni.

9. Lépés

Tegyük a desszertet egy sütőlapra vagy más, hőálló felületre, és szórjuk rá a karamellizáláshoz szükséges cukrot. Karamellizáljuk a tetejét egy konyhai égő spiráljával vagy kis gáztöltésű kén égővel.

10. Lépés

Hagyjuk a cukrot kihűlni, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új