Krém Brülé
A Krém Brülé egy francia desszert, amelynek lényege, hogy a sárga krémet karamellizált cukorral fedjük be a felszínén. A desszert finom, lágy és édes, a ropogós cukor pedig nagyszerű textúrát és ízt ad hozzá.
Hozzávalók
- 500 ml tejszín
- 6 ks tojássárgája
- 100 g cukor
- vanília kivonat
- cukor a karamellizáláshoz
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Forrósítsuk fel a tejszínt egy lábasban közepes hőfokon.
Keverjük össze a tojássárgájákat és a cukrot egy nagy tálban. Adjuk hozzá a vanília kivonatot.
Lassan keverjük hozzá a forró tejszínt a tojássárgás keverékhez, folyamatosan kevergetve.
Öntsük a keveréket hat kisebb kerámia tálba.
Tegyük az edényeket egy tepsibe és töltsük fel a tepsit kb. az edények feléig érő meleg vízzel.
Süssük a Krém Brülét 30-35 percig, amíg a krém meg nem áll és kissé megpirul a tetején.
Vegyük ki a tepsit a sütőből és hagyjuk meghűlni.
Tegyük a desszertet egy sütőlapra vagy más, hőálló felületre, és szórjuk rá a karamellizáláshoz szükséges cukrot. Karamellizáljuk a tetejét egy konyhai égő spiráljával vagy kis gáztöltésű kén égővel.
Hagyjuk a cukrot kihűlni, majd tálaljuk.