HIRDETŐ

Krém Brülé

A Krém Brülé egy francia desszert, amelynek lényege, hogy a sárga krémet karamellizált cukorral fedjük be a felszínén. A desszert finom, lágy és édes, a ropogós cukor pedig nagyszerű textúrát és ízt ad hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 6 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • vanília kivonat Hozzáadott
  • cukor a karamellizáláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Forrósítsuk fel a tejszínt egy lábasban közepes hőfokon.

3. Lépés

Keverjük össze a tojássárgájákat és a cukrot egy nagy tálban. Adjuk hozzá a vanília kivonatot.

4. Lépés

Lassan keverjük hozzá a forró tejszínt a tojássárgás keverékhez, folyamatosan kevergetve.

5. Lépés

Öntsük a keveréket hat kisebb kerámia tálba.

6. Lépés

Tegyük az edényeket egy tepsibe és töltsük fel a tepsit kb. az edények feléig érő meleg vízzel.

7. Lépés

Süssük a Krém Brülét 30-35 percig, amíg a krém meg nem áll és kissé megpirul a tetején.

8. Lépés

Vegyük ki a tepsit a sütőből és hagyjuk meghűlni.

9. Lépés

Tegyük a desszertet egy sütőlapra vagy más, hőálló felületre, és szórjuk rá a karamellizáláshoz szükséges cukrot. Karamellizáljuk a tetejét egy konyhai égő spiráljával vagy kis gáztöltésű kén égővel.

10. Lépés

Hagyjuk a cukrot kihűlni, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek