Forrás: Pixabay: LAWJR
Krém muffinra
Minden hétvégén el szoktam készíteni ezeket a könnyed, krémes muffinokat a családomnak. Imádom, mert nagyon egyszerű elkészíteni őket, és mindig nagy sikert aratnak. A benne lévő krémtöltelék pedig csak fokozza az ízélményt.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 150 g cukor
- 125 g vaj
- 200 g liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 100 ml tej
- 1 Csomag vaníliás cukor
Eljárás
Keverjük össze a tojást, a cukrot, a vajat, a lisztet, a sütőport, a tejet és a vaníliás cukrot. Próbáljunk meg minél simább tésztát kapni. Itt fontos, hogy a hozzávalókat az előírt sorrendben adjuk hozzá, így biztosan jól el tudnak keveredni.
A tésztát kanalazzuk a muffin formába. Itt kimondottan ajánlom a szilikon muffin formákat, mert sokkal könnyebb kiszedni belőlük a muffinokat.
A muffinokat előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 20 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Amíg a muffinok sülnek, készítsük el a krémet: a tejszínt verjük kemény habbá a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az elkészült krémet tegyük a hűtőbe a muffinok készülésének idejére, hogy megőrizze állagát.
Ha a muffinok kihűltek, vágjuk ki a tetejüket és kanalazzuk bele a krémet. A tetejüket tegyük vissza.
Porcukorral is megszórhatjuk a muffinok tetejét.