Krémes Áfonyás sajttorta sütés nélkül
Ez a gyümölcsös, krémes sajttorta minden alkalomra tökéletes választás. A sajttorta sütés nélkül készül, és az élénk vörös áfonya remekül ellensúlyozza a krémes sajtkrémet.
Hozzávalók
- 200 g Digestive keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 500 g krémsajt
- 200 g porcukor
- 2 teáskanál vaníliaesszencia
- 300 ml tejszín
- 200 g friss áfonya
- 200 g áfonya lekvár
- 1 citrom leve és héja
Eljárás
A kekszet aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük.
Az így kapott masszát jól nyomkodjuk bele egy kapcsos tortaformába, majd tegyük a hűtőbe, míg elkészül a töltelék.
A krémsajtot a porcukorral és a vaníliaesszenciával habosra keverjük.
A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a sajtkrémhez keverjük.
A citrom héját és levét a sajtkrémmel összekeverjük.
Az áfonyát és a lekvárt egy lábasba tesszük és közepes tűzön addig főzzük, amíg a gyümölcs kissé össze nem esik.
A kihűlt tortaalapra simítjuk a sajtkrémet, majd rásimítjuk az áfonyás réteget.
A tortát legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.