HIRDETŐ

Krémes Áfonyás sajttorta sütés nélkül

Ez a gyümölcsös, krémes sajttorta minden alkalomra tökéletes választás. A sajttorta sütés nélkül készül, és az élénk vörös áfonya remekül ellensúlyozza a krémes sajtkrémet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g Digestive keksz Hozzáadott
  • 100 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 500 g krémsajt Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia Hozzáadott
  • 300 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 g friss áfonya Hozzáadott
  • 200 g áfonya lekvár Hozzáadott
  • 1 citrom leve és héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

270 perc.
1. Lépés

A kekszet aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük.

2. Lépés

Az így kapott masszát jól nyomkodjuk bele egy kapcsos tortaformába, majd tegyük a hűtőbe, míg elkészül a töltelék.

3. Lépés

A krémsajtot a porcukorral és a vaníliaesszenciával habosra keverjük.

4. Lépés

A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a sajtkrémhez keverjük.

5. Lépés

A citrom héját és levét a sajtkrémmel összekeverjük.

6. Lépés

Az áfonyát és a lekvárt egy lábasba tesszük és közepes tűzön addig főzzük, amíg a gyümölcs kissé össze nem esik.

7. Lépés

A kihűlt tortaalapra simítjuk a sajtkrémet, majd rásimítjuk az áfonyás réteget.

8. Lépés

A tortát legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új