HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Krémes fűszeres csirke bab fehér chili

Ez a kényelmes és kiadós recept a finom csirkét különféle ízletes fűszerekkel, zsenge babokkal és aromás zöldségekkel kombinálja, hogy krémes, fűszeres, de nem túl csípős chilit hozzon létre, amely egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 1 lb Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell, kockára vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Közepes hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 konzervdobozok Nagy északi bab, lecsepegtetve Hozzáadott
  • 2 konzervdobozok Kockára vágott zöld chili Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 14 teáskanál fehér bors Hozzáadott
  • 14 teáskanál Cayenne bors (opcionális azoknak, akik egy kis csípősséget szeretnének) Hozzáadott
  • 4 csészék Csirkeleves Hozzáadott
  • 2 csészék Reszelt monterey jack sajt Hozzáadott
  • Tejföl és apróra vágott friss koriander, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy leveses fazékban közepesen magas hőfokon felmelegítjük az olívaolajat. Amint az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a csirkét, és főzzük addig, amíg már nem lesz rózsaszínű. Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy ízletes alapot kapjunk a chilinkhez.

2. Lépés

Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát a fazékhoz, és főzze őket, amíg megpuhulnak. Mindig javaslom, hogy friss alapanyagokat használjunk, mert azok mélyebb ízvilágot eredményeznek.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a babot, a chilit, a köményt, az oregánót, a fehérborsot és a cayenne-i borsot. Keverjen össze mindent, hogy jól összeálljon. Ne feledje, a folyamatos keverés megakadályozhatja, hogy az összetevők az aljára tapadjanak, ezért tartsa mozgásban a fakanalat!

4. Lépés

Most öntse hozzá a csirkelevest, és forralja fel a keveréket. Fedjük le az edényt, csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk főni körülbelül egy órán át. Minél tovább hagyjuk főni, annál jobban összeolvadnak az ízek, ezért ne siettessük ezt a lépést.

5. Lépés

Egy óra elteltével vegye le a fedőt, és tegye a fazékba a reszelt sajtot. Keverje addig, amíg a sajt teljesen beleolvad a levesbe. Ezáltal a chili gazdag és krémes állagú lesz, ami egyszerűen isteni.

6. Lépés

Végül kanalazzuk a chilit tálkákba, és díszítsük minden adagot egy púpozott tejföllel és friss korianderrel. A tejföl átvágja a fűszerességet, míg a koriander frissítő jegyet ad ennek a kiadós ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek